fbpx

Friss fuvallat – prémium vetőmagok termelőktől termelőknek

Írta: Mezőhír - Hirdetés - 2021 december 09.

 

Prémium LG kukoricahibridek

A Limagrain nagy hangsúlyt fektet a kutatásra és a fejlesztésre. Európában 27 nemesítő- és kutatóállomásunk munkatársai dolgoznak azon, hogy a gyorsan változó körülményekre a lehető legjobb választ adjuk, új hibridek formájában. Kiterjedt szántóföldi kísérleti rendszerrel rendelkezünk, mely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a genetikai előrehaladást a legrövidebb idő alatt hozzáférhetővé tegyük a termelők számára. A tavalyi évben új kukoricanemesítési program indult a zsombói nemesítőállomásunk kollégáinak vezetésével, mely kifejezetten a közép-kelet-európai piacot célozza.

Régiónkra fókuszált nemesítési program eredményeként az LG márkánkon belül Friss Fuvallat jelzéssel láttuk el azokat a prémium hibrideket, amelyek magukban hordozzák a kiemelkedő termőképességet és a nagyfokú termésbiztonságot.

Cikkünket azoknak a termelőknek ajánljuk, akik számára fontosak ezek az értékmérő tulajdonságok és még nem döntötték el, hogy milyen kukorica hibridet vessenek a következő szezonban.

 

LG 31.330 Dorado

FAO 330–340 szemes

Kiváló termőképességű hibrid aranysárga szemekkel a korai éréscsoport első felében. Termésstabilitását az eltérő körülmények között is kiváló csővég-termékenyülésének és jól telítődő szemeinek köszönheti (1. kép). Kiváló szemminőségű és nagy hektoliter-tömegű hibrid, mely nagyon jó szárazságtűréssel és kiváló cső- és száregészséggel rendelkezik. Kiemelkedően jó évjárat- és termőhely-stabilitását a tavalyi és az idei évben is bizonyította (1. ábra).

 


Kiváló csővég-termékenyülés

 


Az LG 31.330 Dorado terméseredményei bemutató fajtakísérletekben, 2020 és 2021.

 

Ajánljuk mindazoknak, akik

  • nagy termőképességű hibridet keresnek a korai éréscsoport elejéről, amely szárazságban is stabil,
  • korai vetéshez keresnek hibridet.

 

LG 31.390 Phalanx

FAO 380-390 szemes

Hosszúkás szemek, szorosan egymás mellett. A zárt szemsorok kiválóan kitöltik a rendelkezésükre álló teret a vékony csutkán (2. kép), ezzel biztosítva a hatékony tápanyag-beépülést és a hibrid termésstabilitását.

 


Mélyen ülő szemek, vékony csutka

 

A hibridet nagy termőképesség, nagyon jó szárazságtűrés, nagyon jó kezdeti fejlődés és gyors vízleadás jellemzi. 2020-ban, az IKR kísérleteiben, 9 helyszín átlagában a korai hibridek között az előkelő 3. helyen végzett (2. ábra).

 


IKR-kísérletek 2020, 9 helyszín (korai csoport, FAO 360–390)

Jó választás azoknak, akik

  • a szárazság hatásának csökkentését a jó agrotechnikai gyakorlat és a hibridválasztás kombinációjával oldják meg,
  • olyan hibridet keresnek, amely meghálálja a kedvező termőhelyi adottságokat,
  • olyan hibridet keresnek, amely képes kompenzálni, ha a körülmények kedvezőtlenebbre fordulnak.

 

LG 31.415 Invador

FAO 420–430 szemes

A termőképesség és a szárazságtűrés optimális kombinációjával igazi áttörést jelent a középérésű csoport elején. Tulajdonságai lehetővé teszik, hogy az ország szinte mindegyik régiójában szerepet kapjon a vetésszerkezetben (3. ábra). Kiváló termőképesség, jó szárazságtűrés, nagyon jó kezdeti fejlődési erély, nagyon jó cső- és száregészség, gyors vízleadás és magas hl-tömeg jellemzi a hibridet.

 

Mindenkinek ajánljuk, aki

  • jó vagy átlagos termőhelyi adottságok között gazdálkodik, és a nagy termés elérése mellett a termésbiztonság is fontos számára,
  • a vetés korai kezdéséhez keres arra alkalmas, középérésű hibridet.

 


Az LG 31.455 Lineade terméseredményei bemutató fajtakísérletekben, 2020-2021.

 


Magas hl-tömegű szemek

 


Az LG 31.415 Invador terméseredményei bemutató fajtakísérletekben, 2020-2021.

 


Hosszú, hengeres cső

 

LG 31.455 Lineade

FAO 450–460 szemes

Jó adottságú termőhelyek kiemelkedő termőképességű hibridje (4. ábra). Szabályos, hosszú, hengeres csövei alapjuktól a végükig azonos átmérőjűek (4. kép). Ez a hengeres csőtípus nagy terméspotenciált hordoz magában. A hibridet kiemelkedő termőképességén és jó szárazságtűrésén túl jó termőhely-stabilitás és kiváló cső- és száregészség jellemzi.

Azoknak ajánljuk, akik

  • a jó termőhelyi adottságú területeik potenciáljának maximális kihasználására törekszenek,
  • biztosítják a hibrid termésképzéshez szükséges agronómiai feltételeket, és ezért cserébe kiemelkedő termést várnak el.

Bízunk benne, hogy megkülönböztetett ajánlatunk találkozik az Önök igényeivel, hiszen vetőmagjaink magukban hordozzák a legújabb kutatási és fejlesztési eredményeinket.

Keressenek bennünket, segítünk dönteni!