fbpx

Egy hét van rá: kárpótlás a leselejtezett konzervuborkákért

Írta: Gönczi Krisztina - 2021 november 12.

Péntektől péntekig lehet rendkívüli támogatást igényelni a 9 centiméternél kisebb selejt uborkák után. A támogatásra elkülönített keretösszeg 1,8 millió euró, mintegy 650 millió forint.

 

konzervuborka
Ha nem ilyen szépek voltak, jön a támogatás! (forrás: rabakozitesz.hu)

 

A konzervuborka-felvásárlás fenntartása érdekében nyújtott rendkívüli támogatásról szóló 42/2021. (XI. 9.) AM rendelet alapján a 9 centiméternél kisebb konzervuborka leselejtezése következtében elszenvedett veszteségek ellentételezésére egyszeri, vissza nem térítendő, átmeneti támogatás igényelhető. Az átmeneti támogatás alapja az augusztus 12-ig igazoltan selejtezett konzervuborka számviteli értéke.

 

Ennek megfelelően a kérelemhez mellékelni kell

  1. a) selejtezési jegyzőkönyvet vagy a készletnyilvántartásból a „selejtezés” megnevezéssel kivezetett konzervuborka mennyiségére vonatkozó számviteli bizonylatot,
  2. b) a veszteségként leírt konzervuborka értékét alátámasztó főkönyvi kivonatot.

Az igénylőnek nyilatkoznia kell arról is, hogy korábban mekkora összegben (euróban) vett már fel hasonló átmeneti támogatást, akár a kapcsolt vállalkozásai révén.

A támogatási kérelem a Kincstár elektronikus felületén november 12. és november 19. között nyújtható be az Elektronikus kérelemkezelés → Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások → Válságkezelő Program – Válságkezelő Program – Konzervuborka-felvásárlás fenntartásának támogatása menüponton keresztül.

 

További részletek itt. Ez a cikk is érdekelheti: Az uborka betegségei és kártevő.