Hogyan segíti a Nitrogénművek a magyar mezőgazdaság versenyképességét?

Írta: Mezőhír - Hirdetés - 2021 november 09.

Modern mezőgazdaság hatékony tápanyag-utánpótlás nélkül nem létezik. Az összes tápanyag közül a nitrogén a legmeghatározóbb.

A hatékony és helyben történő műtrágyagyártás fontosságát már 1931-ben felismerték és a Nitrogénművek azóta is folyamatosan rendelkezésére áll a régió termelőinek. A 2004-ben kezdődő beruházássorozat eredményeként a gyár teljesen megújult.

nitrogénművek ábra

Miben mérhetőek értékeink?

Magyarországon a Pétisó ára a nyugat-európai árszint alatt tartható a hazai magasabb földgázárak ellenére, ezzel versenyelőnyhöz juttatva a magyar termelőket.

nitrogénművek ábra

Látványos növekedésünkhöz hozzájárult az integrátori szerződésektől eltérő, új, a vevői függetlenséget szem előtt tartó üzleti ajánlatok bevezetése. A közvetlen értékesítést -elsőként a szektorban- 2009-ben vezettük be, melynek eredményeként ügyfeleink száma folyamatosan növekszik.

nitrogénművek ábra

Beruházásainknak köszönhetően Magyarország Európa élvonalába került a Pétisó felhasználás arányában, a sokkal kedvezőtlenebb környezeti lábnyommal rendelkező Karbamid és Ammónium-nitrát termékekkel szemben. Az európai Pétisó-kapacitás 10%-a Magyarországon működik.

nitrogénművek ábra

 

Termékeinkkel az exportpiacokon is magas elismerést szereztünk. Az elmúlt években termelésünk 45%-a exportra került értékesítésre, melynek 60%-a közép-európai országokba jutott el.

nitrogénművek ábra

Hiszünk a piac működésében, így nemcsak műtrágyában növeltük a határokon átívelő kereskedelmet, de vetőmag-, növényvédőszer- és terménykereskedelemben is jelentős likviditást hoztunk a piacra, tovább növelve az inputanyag kereskedők számát.

nitrogénművek ábra

Folyamatos termelésünkkel és szállításainkkal biztosítjuk a hazai mezőgazdaság függetlenségét, hogy ne legyen kitéve az import folyamatos bizonytalanságának és időszakos extrém árazásának. Az ellátásbiztonság a múltban és a jövőben is stratégiánk szerves része. Beruházásaink folytatása ennek megőrzése érdekében feltétlenül szükséges.

nitrogénművek ábra

Nitrogénművek Genezis

Részletes információ: https://a-mezogazdasag-szolgalataban.genezispartner.hu/