fbpx

A SAATEN-UNION őszi búzái a termésverseny élén

Írta: Mezőhír - Hirdetés - 2021 szeptember 12.

A GOSZ–VSZT–NAK Őszi Búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek mindkét éréscsoportjában a SAATEN-UNION őszi búzái adták a legnagyobb termést 2021-ben is.

Abszolút sorrendben pedig a dobogó mindhárom fokát elfoglalták. Ráadásul a középérésűek termésversenyében négy helyet hoztak el az első hatból. Így nemcsak az ajánlati fajtalistát vezetik magabiztosan, hanem a fajtatulajdonos nemesítőházak sorrendjében is első helyre sorolják a SAATEN-UNION hazai leányvállalatát.

A SAATEN-UNION HYDROCK hibridbúzája 9,53 t/ha eredménnyel lett a verseny abszolút győztese a középérésű őszi búzák csoportjában. Termésfölénye a csoportátlaghoz viszonyítva 113,9%. A kategóriában a tavalyi győztes HYWIN lett az idei második helyezett, szemtermése 9,15 t/ha. Teljesítménye a csoportátlag 109,3%-a. Abszolút sorrendben második lett a korai érésűek között versenyző HYFI malmi búzahibrid, melynek 9,25 t/ha-os termése a kategória átlagának 107,3%-a. Ezzel idén is magabiztosan megnyerte a saját éréscsoportját.

Középérésű CAMELEON fajtánk 8,85 t/ha (105,8%) szemterméssel a 4., míg a szintén középérésű LINDBERGH fajtánk 8,81 t/ha (105,3%) terméseredménnyel a 6. helyen végzett éréscsoportjában. Mindkettő teljesítményében tetten érhető a genetikai előrehaladás, hiszen a hektáronkénti 8,37 tonnás csoportátlagot 480 kg és 440 kg terméstöbblettel teljesítették túl. Ez 65 ezer forintos terményárral számolva is kb. 30 000 Ft/ha árbevétel többletet jelent.

Ha a saját szemével szeretné látni a SAATEN-UNION idei kalászoskínálatát, nézze meg a róla készült bemutató filmet.

 

 

Varga Gábor
termékfejlesztő
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

Saaten-Union