Egyedülálló növényi tej Ázsiából

Írta: Barna Ferenc - 2021 augusztus 23.

Ázsia szupermarketek polcain már egy újfajta, eddig egyedülálló, alternatív (növényi alapú) tej sorakozik. A teljesen vegán, mesterséges ízektől és színezékektől mentes ital a japán sütőtökből (Kobacha) készül.

 

Japán sütőtök
Kabocha, az ázsiai konyha egyik alapanyaga (Fotó:
FoodIngredient1st)

 

A visszajelzések pozitívak

Az új termék már kapható japán és új-zélandi üzletekben. A visszajelzések pozitívak, a mindennapos „tej alternatíva” szerepet be tudja tölteni. A nap bármely szakában fogyasztható a növényi alapú termék, ételek készítéséhez alapanyagként felhasználható.

A Kabocha Milk fogyasztása egyszerű módja annak, hogy egészséges tápanyagokat vigyünk az étrendünkbe, és még ízletes is – mondják a termék gyártói.

A terméket az Új-Zélandon termesztett kabochából állítja elő az állami támogatással (66 913 USD értékben) létrehozott Kabocha Milk Co. A cég elsődleges külföldi piacnak tekinti Japánt, Dél-Koreát és Kínát.

Jelenleg az Új-Zélandban termelt japán sütőtők 10-15%-át használják fel, ezzel az ország egyik meghatározó foglalkoztatójává válhat terület a mezőgazdaságban és az élelmiszer feldolgozásban.

 

Egészséges, tápanyagokban gazdag

A Kobacha gazdag karotinban, vasban és C-vitaminban, de kálium tartalma is magas. Kisebb mennyiségben található benne kalcium, folsav és B-vitamin és koleszterin mentes.

A feldolgozás során előnyös tulajdonságait, tápanyagtartalmát megtartja, a növény aránylag édes ízvilága dominál az alternatív tejben is.

 

Forrás: FoodIngredient1st