A Seed Hawk kedvenc terepe a kanadai préri

Írta: Sándor Ildikó - 2021 július 06.

A talajművelés és vetés gépesítése terén egyik vezető vállalat, a Väderstad idén ünnepli az Észak-Amerikai piacon jól ismert Seed Hawk márka fennállásának 30. évfordulóját. A Seed Hawk elsősorban a kanadai prérik területein gazdálkodó farmerek számára ideális megoldás. A Seed Hawk családba tartozó gabonavetőgépek a Skatchewan tartományban található Langbankban készülnek a Väderstad Industries üzemében.

 

Seed Hawk
A Vaderstadhoz tartozó Seed Hawk 30 éve indította a direktvetőgépét

 

Úttörő volt a direktvetésben

Minden egy problémával és annak megoldásával kezdődik, 30 évvel ezelőtt a Seed Hawk által képviselt vetéstechnológia kifejlesztésére is így került sor. 1991-ben született meg a Seed Hawk akkor egyedülálló koncepciója. Így a direktvetésével és minimum művelési technológiájával olyan munkaeszközt fejlesztettek ki, amely még nem létezett a piacon, olyan újításokkal felvértezve, mint a Seed Hawk nyitószerkezet, a Sectional Control® Technology, az iCon® vezeték nélküli vezérlőrendszer és a Fenix III adagoló.

A Seed Hawk 30 évvel ezelőtti bevezetése óta számos gyártó követte a Väderstad megoldását, és ennek köszönhetően a precíziós „air seeder” vetéstechnika méltó helyet kapott a mezőgazdaság gépesítése terén. A Seed Hawk 30 éves évfordulóját és a piacra hozott összes innovációt ünnepelve a Väderstad továbbfejleszti továbbfejleszti a Seed Hawk koncepciót, hogy tovább növelje a precíziós vetés színvonalát.