fbpx

Minőségmegőrző szemestermény-szárítás rádióhullámmal

Írta: Barna Ferenc - 2021 január 24.

Innovatív megoldást dolgozott ki egy amerikai székhelyű cég a gabona szárítására. Jelentősége abban rejlik, hogy költséghatékonysága mellett a gabona minősége az eljárás során kevésbé romlik, mint a hagyományos módszereknél.

DryMax Solutions kifejlesztett egy sajátos működési elvű gabonaszárító rendszert, amely rádióhullámokat használ.

A gabonaszárítók sok szántóföldi gazdaság kulcsfontosságú eleme. A mezőgazdasági termelőknek, akik a szemestermény szegmensében tevékenykednek, meg kell találni az egyensúlyt a szárítására fordított költség, és a minőség elvesztésének kockázata között.

 

Szemestermény tárolás

A folyamat fontos elemei a tárolás és a szárítás (Fotó: DryNax)

 

Hagyományos módszerek

A hosszú távú tárolás feltétele a gabona szárítása. Ennek lényege abban rejlik, hogy a betakarításkor mért és a biztonságos tároláshoz szükséges víztartalom közötti különbséget távolításuk el.

A termény szárítása megtörténhetne a termőföldeken, természetes időjárási viszonyok között is. Ennek hátránya, hogy ilyenkor csökken a terméshozam, illetve a termény minősége – a belső nedvesség vesztés miatt – romlik.

Csökkenthetjük a károsodás mértékét, ha a betakarítás után mechanikusan szárítjuk a terményt.

 

A terményszárításnak jelenleg két módját alkalmazzák:

  • Folyamatos áramlási rendszer – a szárító feltöltése után a termény folyamatosan mozog miközben meleg levegőt áramoltatunk be. Mire a szárítót elhagyja, általában elérjük a kívánt nedvességtartalmat. Amennyi termény kiürül a szárítóból, ugyanannyit táplálunk be folyamatosan.
  • A szakaszos üzemű szárítás – a szárítóegység feltöltésre kerül, majd a rendszer ventilátorok segítségével fújja be a meleg levegőt, így lassan eltávolítva a nedvességet a termésből. A folyamat végén kiürítik a szárítót, a termény raktárba kerül. A vázolt folyamat e szakasza újraindul.

Mindkét rendszer szempontjából a lényeg a költséghatékonyság. A meleg levegő előállítása, a ventilációs folyamat működtetése elég energiaigényes.

A másik fontos tényező a minőségromlás. A hőkezelés minőségi romlást okoz, fennáll a terményszemek repedésének veszélye is.

 

Új módszer a rádióhullám alkalmazása

Az új eljárás lényege, hogy a meleg levegő felhasználását lecserélik a rádióhullámokra.

A rádióhullámokat az ipar számos más területén már rendszeresen alkalmazzák szárítására, de a mezőgazdaságban még újszerű koncepciónak számít.

A folyamat egyszerű, és a szárító működési elve hasonlít a konyhai mikrohullámú sütőhöz. Bár a rádióhullámok alacsonyabb hullámhosszon, más tartományban dolgoznak, mint a mikrohullámok. Ez pont azért is lényeg, mert nem termelnek olyan nagy hőmérsékletet, mint a mikrohullámok, illetve előállításuk is kevesebb energiát igényel.

Az új technológia alkalmazása a hagyományos, folyamatos áramlási rendszerhez hasonlóan történik: a toronyban a termény folyamatosan áramlik és szárad. Azonban a meleg levegő helyett rádióhullámok szárítják a gabonát. Behatolnak az egyes szemcsékbe, aminek következtében a víz belülről kilép, majd az alacsony energiájú ventilátorok kitolják a nedves levegőt a toronyból.

A korábbi hőkezeléssel ellentétben itt maximum 25°C-ot érheti el termény hőmérséklete.

 

Szemestermény tárolás

A felhasználásig tárolni kell a terményt (Fotó: Barna Ferenc)

 

A rendszer előnyei:

  • Az így kezelt gabona kívülről meleg és száraz, míg belül még viszonylag nedves.
  • Ennek lényege a minőség fenntartásában rejlik, kevesebb lesz a sérült szem, a termény egyenletesebben szárad, kisebb a veszteség.
  • A gabona melegítésének minimalizálásával alacsonyabb a csírázási arány.
  • A rádióhullám generátort elektromos áram hajtja, ez kevésbé energiaigényes, mint más, hagyományos szárítási módszerek.

 

Merre tovább?

A cég 2020-ban az új típusú szárítóit még csak az Egyesült Államokban és Kanadában telepítette és működtette.

A technológia költsége még igen magas, nincs megteremtve, kialakítva jelenleg a megfelelő gyártási rendszer. Amint ezen a téren előrelépés történik, a költségek drámai módon csökkenni fognak, ezért befektetőket, vállalkozó szellemű gazdálkodókat keresnek az együttműködéshez.

A DryMax vezetése arra számít, hogy a technológia a következő néhány évben Európában is meg fog jelenni.

Forrás: Farminguk