fbpx

Átírták a borpromóciós rendeletet, sok a változás

Írta: Szerkesztőség - 2021 január 16.

A korábbi támogatási rendeleteket november 6-án korrigálta az agrárminiszter 56/2020. (XI. 6.) AM rendelete, viszont akkor nem készült el hozzá a módosított kincstári közlemény. Most pótolták ezt is.

 

borkostolas

Borkóstolás (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

 

Az Államkincstár legfrissebb közleménye három oldalon keresztül sorolja a korábbi közleményben módosuló szövegrészeket. Szerencsére a változtatások már egységes szerkezetben is megtalálhatók itt.

A promóciós program megvalósítása során lehetőség van a program tartalmi módosítására, a program időtartamának meghosszabbítására, illetve a program költségvetésének módosítására. A programmódosításhoz azonban a miniszter jóváhagyása szükséges! Figyelem: A promóciós akció megvalósításának összköltsége a programban jóváhagyott költségvetésnél legfeljebb 20%-kal több vagy 30%-kal kevesebb összeggel térhet el. A költségeltérés nem okozhatja a jóváhagyott költségvetés elszámolható költségeinek növekedését, és a költségtípusok százalékban meghatározott határértékeinek túllépését. A költségeltérést indokolni kell.

Lásd még kapcsolódó cikkünket az új bortörvényről.