fbpx

Debütált a Valtra G sorozat

Írta: Mezőhír.hu - Hirdetés - 2020 október 16.

5. generációs traktort mutatott be a Valtra

Online sajtókonferencián mutatta be augusztus végén a Valtra legújabb, 5. generációs traktorai fejlesztését. A G sorozat nyújtotta technikai újdonságokat, valamint a hozzájuk kapcsolódó, precíziós gazdálkodásban használható szolgáltatásokat világszerte közel kétszáz újságíró ismerhette meg.

A G széria vadonatúj modellsorozat: az első a Valtra traktorok 5. generációjában. A teljes kínálatot áttekintve a népszerű A és N széria közé illeszkedik be, a korábbi N széria 100-130 LE-s modelljei helyébe lépnek az új G-s traktorok. A G sorozatban 100–145 LE teljesítményű modellek szerepelnek. Mindegyik modell esetén három felszereltség közül választhatunk: HiTech, Active, Versu. Az Active és Versu gyári szerelésű precíziós gazdálkodási opciókat kínál, a Versu SmartTouch kartámaszvezérléssel rendelkezik. Opciók sokaságából választhatjuk ki a számunkra szükséges felszereltséget, illetve a rendelés megkönnyítése érdekében négyféle felszereltségi csomag kérhető: Basic, Comfort, Technology és Technology Pro. Az új Valtra G sorozat könnyen kezelhető, karbantartható. A fejlesztésnél kiemelt területet jelentett a homlokrakodós feladatok teljes körű ellátása, a legjobb láthatóság és kényelem. A Valtra Connect, Care and Go szolgáltatásai kiszámíthatóvá és gondtalanná teszik a traktor használatát.

 

 

Megújult a fülke is

A G sorozat modern és tágas fülkével, 5,7 négyzetméter üvegfelülettel rendelkezik. A homlokrakodós feladatokhoz nagy segítséget jelent a 0,35 négyzetméteres panorámatető. A fülkerugózás tovább növeli a kényelmet, valamint fűtött tükrök, légkondicionáló, alsó fülkefűtő és USB-csatlakozók is segítik a mindennapi használatot.

A SmartTouch felülettel rendelkező Versu modellekbe ugyanazokat a Precíziós Gazdálkodási Elemeket kérhetjük, mint az N és T sorozatú modellek esetében. Az Active modellek is elérhetők automata kormányzással és precíziós gazdálkodási funkciókkal, amelyeket a SmartTouch Extend terminálon keresztül lehet aktiválni.

Ahogy említettük, a G sorozatot úgy tervezték, hogy ideális traktor legyen homlokrakodós feladatokhoz. Ezt segítik az alábbiak: kiváló láthatóság, jó súlyeloszlás, integrált homlokrakodó-segédváz, a motor fordulatszámát automatikusan növelő hidraulikus asszisztens, valamint a Live 3 funkció, amely akár három különféle homlokrakodó-funkció egyidejű használatát teszi lehetővé.

A szántóföldi és a telepi feladatok mellett a G sorozat erdőgazdálkodási feladatokra is alkalmas – ebben a Valtra traktorok mindig is élen jártak. Erdészeti feladatokhoz a G sorozat keskeny sárvédővel, acél üzemanyagtartállyal, polikarbonát üveggel, erdei gumiabroncsokkal, megfordítható üléssel és fülkevédelemmel rendelhető. A Prémium+ munkalámpacsomag négy elülső és hat hátsó munkalámpát tartalmaz, amelyek automatikusan bekapcsolnak hátrameneti irányban, megkönnyítve a munkát sötétben.

Megbízható és kompakt AGCO motor

Az új G sorozat megbízható négyhengeres, 4,4 literes AGCO Power motorokkal működik. A motor kompakt mérete nagyon alacsony orrkialakítást tesz lehetővé, amely segíti a vezetőt abban, hogy az előtte lévő területet kiválóan szem előtt tudja tartani. A motor kipufogógáz-visszavezetés nélkül megfelel a Stage 5. követelményeinek. Az 1600 baros nyomású Bosch Common Rail befecskendezés gyors reagálást és nagy nyomatékot kínál a motor fordulatszámának széles skáláján.

A G125 Eco az üzemanyag-hatékony EcoPower modell, amely lehetővé teszi a vezető számára a POWER vagy az ECO üzemmód kiválasztását, amely csökkenti a motor fordulatszámát, miközben a nyomatékot 555 Nm-ig növeli.

Sokoldalú sebességváltó, sokféle feladathoz

A G-sorozat 24+24R sebességváltóval rendelkezik, hat Powershift fokozattal négy tartományban. A B és C közötti, valamint a C és D tartományok közötti váltás automatizált, így még könnyebbé válik a traktor üzemeltetése, különösen közutakon. A hagyományos Valtra-módon a kézifék be van építve az előre-hátramenet váltókarba, és a vezető az erőátviteli beállításokat is programozhatja. Opcióként kérhetjük a mászó sebességi csoportokat, ekkor a leglassabb munkasebesség mindössze 120 méter óránként, ami ideális zöldségfélék termesztésénél.

A Valtra traktorok készen állnak a precíziós gazdálkodásra és az automatizált kormányzásra

A Valtra G, N, T és S sorozatú traktorokat alapvetően a precíziós gazdálkodásra tervezték. Az automatizált kormányzás és a további precíziós mezőgazdasági funkciók a díjnyertes SmartTouch kartámasznak köszönhetően egyszerűen használhatók. Az új G-sorozat Versu és Active modelljei ugyanolyan precíziós gazdálkodási funkciókkal felszerelhetők, mint a Valtra nagyobb modelljei. A Valtra Connect telemetria lehetővé teszi a traktor adatainak egyszerű megosztását például a szerviztechnikusokkal és a mezőgazdasági irodákkal.

A Valtra most egy új Nyomvonal Asszisztens opciót kínál a Valtra Guide automatizált kormányzásával együtt a G, N, T és S sorozatú modelleken (100–400 LE).

A Nyomvonal Asszisztens jelentősen javítja az automatikus kormányzást azáltal, hogy egyszerűvé teszi az egyes kanyargós útvonalak tárolását a memóriában. Ez különösen hasznos peszticid és műtrágya kijuttatásakor.

Johan Grotell technológiai termékszakértő szerint a Nyomvonal Asszisztens a Valtra Guide automata kormányzási rendszerének egyik legjobb funkciója. Megkönnyíti az összes terepi feladatot, különösen kisebb és szabálytalan körvonalú területeken. Az ügyfelek örülni fognak az új funkciók bevezetésének.

A Nyomvonal Asszisztens lehetővé teszi a szegmentált útvonalak manuális létrehozását is, a meglévő útvonalakból vagy a tábla szélei szerint. Ha több útvonal keresztezi a táblát, akkor az automata kormányzás a fordulóban vagy a tábla széle mellett is a legmegfelelőbb útvonalat választja ki.

 


A G sorozat modern és tágas fülkével, 5,7 négyzetméter üvegfelülettel rendelkezik

 

A Nyomvonal Asszisztens az új Valtra traktorokhoz opcionálisan kapható, és könnyen kapcsolható a SmartTouch kartámasszal és kiegészítő képernyővel felszerelt modellekhez is. Az utólagos felszereléshez nincs szükség új alkatrészekre, ez egyszerű szoftverfrissítéssel megoldható. Az ügyfelek további funkciókat is vásárolhatnak a SmartTouch segítségével, beleértve a TaskDoc Pro, a szakaszvezérlés és a változó dózisú kijuttatás funkciókat.

A Valtra partner az Agrirouter adatcsere felhőszolgáltatásában is. (Az Agrirouter egy semleges platform, amelyre adatokat lehet küldeni a gazdaságokból és a traktorokból, majd azokat a gazdaság más gépeivel, vállalkozókkal, tanácsadói szolgálatokkal, termesztési tervezőkkel és még az élelmiszeriparral is megoszthatják.)

– Az összes új Valtra traktor negyede „testre szabva” kerül a gazdálkodókhoz. Ezt a személyre szabott megközelítést szeretnénk kiterjeszteni például a digitális szolgáltatásokra, a precíziós gazdálkodási szolgáltatásokra és a finanszírozásra is. Különösen a digitalizálás számos új módszert kínál a vásárló meglepetésére és örömére. A SmartTouch sikere is jó példa arra, hogy mi meghallgattuk ügyfeleinket, és a precíziós gazdálkodásra való áttérést, a vevői élmény biztosítását kiemelten kezeltük a fejlesztésnél – mondta Matti Tiitinen, a Valtra kereskedelmi vezetője.