fbpx

Mától hektáronként 6 milliót lehet igényelni komlóültetvényekre

Írta: Szerkesztőség - 2020 augusztus 31.

A koronavírus miatti válság okán meghirdetett átmeneti támogatást az ültetvény talaj-előkészítésére, az alaptrágyázásra, valamint a támrendszer és öntözés kialakítására lehet kérni a Kincstár közleménye szerint.

 

 

A vissza nem térítendő támogatás anyagbeszerzési költségekre, valamint gépi és élőmunkára vehető igénybe azzal, hogy a számlával igazolt költségek 75%-a, de legfeljebb hektáronként 6 millió forint adható a kérelmező rendelkezésére álló szabad átmeneti támogatási keret összegéig. Az is igényelhet átmeneti támogatást, aki 2019-ben már benyújtott támogatási kérelmet komlóültetvény létesítésére, de azt a kérelmét egyidejűleg visszavonja. (A tavaly meghirdetett intézkedést a mostanival azonos feltételekkel hirdették meg: ugyanezekre a munkákra, ugyanekkora összeget lehetett kérni a de minimis keret terhére.)

 

 

A támogatási kérelmet a Kincstár honlapján közzétett nyomtatványon kell benyújtani augusztus 31-étől szeptember 22-éig. A kifizetési kérelmet pedig 2020. október 31-étől 2021. június 30-áig lehet beadni.

A komlótermesztésről szóló videókat itt tekintheti meg.