fbpx

Tovább lazítottak a határátkelésen: jöhetnek az osztrák vadászok!

Írta: Gönczi Krisztina - 2020 május 25.

Május 21. óta már nemcsak az üzletfelek és ingázók közlekedhetnek karanténmentesen.

Május 21. után már nem csak az ingázók, az üzletfelek és a céges alkalmazottak járhatnak át a sógorokhoz karanténmentesen, hanem bárki, aki „a belépést megelőző 4 napnál nem régebben készült, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2 teszt – eredményét tartalmazó, angol vagy magyar nyelvű okirattal igazolja, hogy SARS-CoV-2 koronavírus a szervezetében aktuálisan nem mutatható ki.” – áll a 216/2020. (V. 21.) Kormányrendeletben.

Ha az ilyen feltételekkel Magyarországra érkezett személy a határátlépést követő 14 napon belül észleli magán a koronavírus tüneteit, akkor a lakóhelyét, tartózkodási helyét vagy szálláshelyét nem hagyhatja el, és haladéktalanul köteles telefonon értesíteni a járványügyi hatóságot. Egyebekben a határátlépés szabályait továbbra is Az egészség és élet megóvása, valamint a nemzetgazdaság helyreállítása érdekében elrendelt veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről szóló 81/2020. (IV. 1.) Korm. rendelet határozza meg.

A vadgazdálkodók számára ez fontos információ, hiszen ez azt jelenti, hogy jöhetnek Magyarországra a vadászok Ausztriából – mutatott rá az Agrárkamara honlapján.

CÍMKÉK koronavírus