Agrárkoordinációs munkacsoport alakult

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 március 27.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) minden megyében Megyei Agrárkoordinációs Munkacsoportot hoz létre – a gazdálkodók, az élelmiszer-előállítók és -feldolgozók, valamint az őket kiszolgáló beszállítók, szolgáltatók és a kereskedelem operatív együttműködése támogatására. A kamara a tavaszi mezőgazdasági munkák zökkenőmentes megkezdéséhez is segítséget nyújt – folyamatosan egyeztetve az inputanyag- és eszközbeszállítókkal –, valamint az esetleges kieső export hazai felhasználását is segíti.

 

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a munkacsoportok révén is segíteni kíván annak biztosításában, hogy közel 400 ezer tagjának az esetlegesen felmerülő problémáira minél gyorsabban megoldások szülessenek mind helyi, mind országos szinten. A munkacsoportok megtárgyalják a kamarai tagságtól beérkező észrevételeket, és azokkal kapcsolatban javaslatokat fogalmaznak meg. Folyamatosan felmérik az emberierőforrás-, alapanyag-, valamint az erő- és munkagépigényeket és kapacitásokat, és arról tájékoztatják a gazdálkodókat.

Közvetítenek, ha esetleg valahol munkaerőigény vagy -többlet keletkezik, amire sürgősen megoldást kell találni. Nyomon követik a piaci folyamatokat, felmérik az esetleges beszerzési és értékesítési problémákat és lehetőségeket, tájékoztatást nyújtanak azok kapcsán az érintetteknek. Egyeztetnek a közfoglalkoztatással kapcsolatban, segítenek közös értékesítési megoldások keresésében, támogatják az esetleges kieső export miatti hazai felhasználást.

A megyei munkacsoportok a NAK megyei igazgatóságain keresztül is elérhetőek: [ITT]

A kamara a tagjai által felé jelzett megoldandó problémákat folyamatosan továbbítja az operatív törzs, a szakminisztérium, valamint a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport felé.