fbpx

Magyar irányítás alatt a Glencore cseh leányvállalata

Írta: Kohout Zoltán - 2019 december 05.

2019 októberétől a magyarországi Glencore Agriculture csoport ügyvezetője, Juhász Csaba irányítja a cseh leányvállalatot is.

 

Juhász Csaba, aki 1996 óta vezeti a Glencore Agriculture magyarországi csoportját, átveszi a vállalat csehországi csoportjának vezetését is. A Glencore Agriculture Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát üzemelteti, a csoport a vállalat magyarországi kereskedelmi és logisztikai tevékenységéért felel, és országszerte négy raktározási telephellyel rendelkezik.

A cégcsoport jelenleg mintegy 290 embert foglalkoztat Magyarországon. Juhász Csaba cégvezető a változások kapcsán azt nyilatkozta: célja, hogy az egyesített szervezetek kiegészítsék és segítsék egymás munkáját, és tovább erősödjön a Glencore Agriculture Közép-Kelet-Európában betöltött szerepe, elsősorban az olajos magvak és a növényi olaj piacán.

 

 

A Glencore Agriculture a világ egyik vezető vállalata a mezőgazdasági alapanyagok gyártása, feldolgozása és kereskedelme terén 35 országban. A hazai, három tagból álló cégcsoport a gabonafélék, olajos magvak, növényolajok és állati takarmány-alapanyagok kereskedelmének és logisztikájának egyik legfontosabb szereplője, emellett gyártási és raktározási tevékenységet is folytat.