fbpx

BELKAR™ A MEGOLDÁS!

Írta: Szerkesztőség - 2019 október 25.

Extrém száraz, meleg ősz?
Nem működnek az alap gyomirtó szerek repcében?

BELKAR A MEGOLDÁS!


Belkar hatása fehér libatop ellen a kezelést követő 30. napon, Novaj, 2016

2018 ősze soha nem látott hosszúságú és szárazságú volt. Akkor azt gondoltuk, ez egyhamar nem fog megismétlődni. Aztán 2019 majdnem lemásolta az előző ősz időjárását. Hasonló vagy sok helyen szárazabb időjárás következett, és októberben rekordokat döntögető hőmérséklet volt. Mi ennek a következménye?
A korábban kiszórt, levélen keresztüli hatással nem vagy csak alig rendelkező preemergens vagy korai posztemergens készítnények hatása nem érte el az elfogadható szintet, és erős gyomosodás indult el, illetve a már kikelt gyomok megerősödtek. Ilyen gyomok – elsősorban a nyári gyomok közül – a libatopfajok, pásztortáska, zsomborfajok. Mit kell és lehet tenni ellenük?
Mivel az időjárás-előrejelzés a jövő hét végéig nem mond jelentős lehűlést (fagyokat), ezért a nyári gyomok még sokáig vizet, tápanyagot vonnak el a kultúrnövénytől. Az őszi gyomok (pl. pásztortáska, zsomborfajok) viszont nem fognak elfagyni, jelentős részüket tavasszal nem lehet már hatékonyan gyomirtani. Ezért most még ősszel kell ezeket a problémákat megoldani. Mi lehet a megoldás?
A megoldás a Belkar™ repce őszi gyomirtó készítmény. Mit ad Önöknek ez a termék?

  • Rendkívül széles hatásspektrum a magról kelő kétszikű gyomok ellen.
  • Hatékony megoldás a keresztesvirágú gyomok ellen.
  • Kiváló hatás a melegigényes, nyári gyomok ellen.
  • Bármilyen repcében használható.
  • Hatásához nincs szükség csapadékra.
  • Nincs utóvetemény-korlátozás.

Belkar hatása pásztortáska ellen a kezelést követő 49. napon, Novaj, 2016

A készítményt őszi káposztarepcében lehet felhasználni ősszel, posztemergensen, a repce 6-8 leveles állapotában, 0,5 l/ha dózisban, a gyomok 2-8 leveles állapota között évente 1 alkalommal.
Érzékeny gyomfajok: szikfű-, pipitér-, csorbóka-, aggófű-, árvacsalán-, tarsóka-, gólyaorr-, gémorr-, füstike-, nefelejcsfajok, pipacs, galaj, zsombor, pásztortáska, kék búzavirág, vadrepce, libatop-, szerbtövis- és keserűfűfajok, parlagfű, selyemmályva, varjúmák.
A készítmény a vetésváltást érdemben nem befolyásolja. Betakarítást követően bármilyen kultúra vethető, illetve palántázható.
A keverhetőségről felhasználás előtt tájékozódjon a területi képviselőknél, illetve szakembereinktől! Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt!

A Belkar™ kiválóan alkalmas a rosszul sikerült alapkezelések után előjövő akár melegigényes, akár őszi gyomok elleni védekezésre.

Papp Zoltán
herbicidtermék-menedzser
Corteva Agriscience