fbpx

A Valtra traktorok negyedik generációja

Írta: Szerkesztőség - 2019 június 17.

A finnországi Valtra (korábbi nevén Valmet) traktorgyár már 1951 óta gyárt traktorokat. Folyamatos fejlesztések mellett alakítjuk traktoraink kínálatát és műszaki megoldásait.

2018-ra megtörtént a teljes termékkínálat korszerűsítése. A 4. generációs traktoraink típusszámozásának utolsó száma (pl. N 124) jelzi, hogy a legkorszerűbb Valtrákkal van dolgunk.

A Valtra traktorok nagyszerűen használható tulajdonságokat, innovatív fejlesztéseket, kezelőbarát, komfortos kidolgozást testesítenek meg. Mindemellett a Valtra egyszerűen kezelhető gép, magas minőségű alkatrészekből, olyan, nagy odafigyeléssel épített traktor, amely híres megbízhatóságáról és értékállóságáról. Minden egyes traktorunk a vevői igények alapján összeállított specifikáció szerint készül. Így érjük el, hogy az adott munkára 100%-ban alkalmas traktor hosszú éveken keresztül kevés meghibásodással szolgálja tulajdonosát. Az új Valtrák tervezésekor 3 tényezőt tartottunk elsődlegesen szem előtt:

– megbízhatóság,

– alacsony üzemeltetési költség és

– felhasználóbarát konstrukció.

Megbízhatóság

Az új 4-es szériák kevesebb alkatrésszel rendelkeznek, mint elődeik. A páratlan megbízhatóság érdekében a Valtra az összes fontos részegységet házon belül készíti. Az alváz, a hajtómű és a fülke a Valtra saját dizájnja és tervezése, az AGCO Power pedig egy eredeti Valmet motor, amelyik az iparágban magas megbízhatósági nívót állított fel. A Valtrát arra építették, hogy mindennap nehéz körülmények között dolgozzon.

Felhasználóbarát

A traktor úgy van megépítve, hogy fenntartása, üzemeltetése és szervizelése egyaránt könnyű, ezért kezelőjének csak a saját munkájára kell koncentrálnia. A kezelőszervek a fülkében minimális mozdulattal elérhetők, a hajtómű üzemeltetése az új vezetőkarral könnyű. Az erős fényű munkalámpák lehetővé teszik a munkavégzés éjjeli folytatását. Kiemelt figyelmet fordítottak a napi karbantartási pontokra, ezért az olajellenőrzésekhez és szűrőcserékhez, tisztításokhoz olyan kevés időre van szükség, amennyire ez csak lehetséges.


A Valtra egyszerűen kezelhető gép, magas minőségű alkatrészekből

Alacsony összes fenntartási költség

A Valtrák nem tartoznak a legolcsóbb traktorok közé. De használja 10 000 órát, és ekkor számítsa ki a fenntartási összköltséget! A gép vásárlásakor testreszabott traktort kap, vagyis csak azokért az opciókért fizet, amelyekre szüksége van. A 600 órás szervizintervallumok csökkentik a karbantartási költségeket. A Valtra az egyik leggyorsabb alkatrész-biztosító hálózattal rendelkezik az iparágban, annak érdekében, hogy a dolgozó gép műszakkezdettől a műszak befejezéséig mindig üzemben lehessen.

AGCO Power motorok

Ezek az erőforrások legendásan strapabírók és megbízhatók. A motorgyárral szorosan együttműködve fejlesztjük termékeinket, így érünk el kimagasló üzemanyag-felhasználási hatékonyságot. Gazdaságos, akár 600 üzemórás szervizintervallum tartja alacsonyan költségeinket.

Hatékony sebességváltó

A megfelelő sebességváltó nemcsak gazdaságosan üzemeltethetővé teszi a gépet, hanem egyszerű és élvezetekkel teli vezetést kínál nekünk. A szériákon belül igényeinknek és a munkának megfelelően választhatunk a sebességváltó-hidraulika kialakításból. Az N széria 4 hengeres motorokkal szerelt, a T szériának pedig 6 hengeres erőforrások biztosítanak megfelelő erőt, amikor kell.

A páratlan megbízhatóság érdekében a Valtra az összes fontos részegységet házon belül készíti

 

Az N és T széria traktorai 4 felszereltségi szintben érhetőek el:

Hitech: csoport Powershift (6 csoportban, csoportonként 5 Powershifttel)+fogaskerék hidraulikaszivattyú mechanikus kihelyezett szelepvezérléssel. Használhatja a traktort a sebességváltó automatikus állásában vagy manuális üzemmódban.

Active: csoport Powershift (6 csoportban, csoportonként 5 Powershifttel)+terhelésérzékelős hidraulikaszivattyú mechanikus kihelyezett szelepvezérléssel. Külön rendszerű hajtómű- és hidraulikaolajjal.

Versu: csoport Powershift (6 csoportban, csoportonként 5 Powershifttel)+terhelésérzékelős hidraulikaszivattyú elektronikus kihelyezett szelepvezérléssel. Valtra Smart Touch kartámasszal szerelve. Külön rendszerű hajtómű- és hidraulikaolajjal. Táblavégiforduló-automatika alapfelszereltségként.

Direct: Valtra saját fejlesztésű fokozatmentes sebességváltója (4 csoportban fokozatmentes haladás)+terhelésérzékelős hidraulikaszivattyú elektronikus kihelyezett szelepvezérléssel. Valtra Smart Touch kartámasszal szerelve.

A Hitech és Active modellek egyszerűen kezelhetőek, nem igényelnek – sokak számára nehezen tanulható – előbeállításokat. Amit csinálunk, látjuk, hogy megtörténik. Lehet, hogy ez egyszerűbbnek tűnik, mint a Smart Touch-csal szerelt Versu vagy Direct kezelése, a hosszú napokon viszont sokkal több terhet ró a traktorosra. A Versu és Direct modellek már az új Valtra SmartTouch kartámasszal szereltek. Ez új szintre emeli a traktorok tudását. Egyszerű használni, mint egy okostelefont. Függetlenül attól, hogy a Smart Touchról állítjuk be és vezéreljük a traktor összes funkcióját, egyszerű menürendszerében maximum kettő lépés után a keresett menüben vagyunk. Nem veszünk el bonyolult menürendszerben. A táblavégi forduló-automatikába mindent bele tudunk tenni: motorfordulat-memória, sebességváltás, összkerék, difizár, front, hátsó emelőmű, kihelyezett szelepek, automata kormányzás vagy akár az ISOBUS-os munkagép vezérlése. A táblavégiforduló-automatika beállítása után egy gombot kell hogy nyomjunk a lejátszáshoz: a traktor mindent a felvett sorrendben elvégez. Csak felügyelnünk kell a traktor és a munkagép működését.

A sokoldalúság nálunk alapvető koncepció

Egy új Valtra ideális traktor földműveléshez, kitűnő vonóképességével, lágyan járó motorjával és hajtóművével. Tehenészeti, illetve vegyes farmgazdálkodáshoz széles opcionális lehetőségeket biztosít – akár a fűkaszáláshoz is. Bérvállalkozók nehéz homlokrakodós munkáira a hidraulikarásegítésnek köszönhetően a legjobb megoldást nyújtja ez a traktor. Erdészeti munkákhoz választható alsó hasi védelem, erdészeti köpenyezés is. Az N és T széria traktorai négyféle felszereltségi szintben érhetőek el.

SZERZŐ:
JÓCSÁK ATTILA
VALKON KFT.