fbpx

Legyen közös a siker 2019-ben is!

Írta: Szerkesztőség - 2019 február 13.

Kalászosaink döntő része porba lett vetve a tavalyi „ősznek csúfolt tavaszon”. Sok helyen még most keleget az állomány a hótakaró alatt, szögcsíra állapotban. Akiknek (elsősorban a Dunától keletre) a repceföldjeikre szerencsés időben és eloszlásban érkezett az égi áldás, azok kelésért és homogén állományért aggódó, mozgalmas ősz után ugyan, de egészséges optimizmussal várhatják a tavasz eljöttét.

YaraVita Kombiphos-t (foszforhangsúlyos lombtrágya a foszforhiány gyors kezelésére és a gyökérfejlődés elősegítésére)+1 l/ha YaraVita Bortrac-ot (150 g/l vízoldható bórtartalommal) ajánlunk. Ennek kijuttatása a lehető legkorábbi időpontban történjen, majd az állomány megerősödése után adjunk ki YaraVita Brassitrel Prot 2-3 l/ha mennyiségben. Erőteljesebb fejlettség esetén: 2,5-3 l/ha YaraVita Brassitrel Pro-, majd zöldbimbós-sárgabimbós állapotban Yara Vita Bortrac-kezelést javaslunk 1,5-2 literes adagban.

YaraVita Brassitrel Pro, amely az őszi káposztarepce, napraforgó, borsó, cukorrépa és szója igényeire kifejlesztett növényspecifikus lombtrágya, portfóliónk egyik meghatározó terméke. Sárga színű, szuszpenziós, magas fajsúlyú koncentrátum, 10 literes kiszerelésének tömege 15 kg feletti. 443 g/l összhatóanyag-tartalmával kiváló ár-érték arányú készítmény. A YaraVita Bortrac a bórpótlás ideális terméke, önálló alkalmazása esetén 2-3 l/ha az adag, YaraVita Brassitrel Pro használata mellett ez 1-1,5 l/ha-ra csökkenthető. A bór a megtermékenyülésben, gyökérnövekedésben, a szénhidrátok, zsírok anyagcseréjében és a tápanyagszállításban nélkülözhetetlen szerepet betöltő mikroelem. Őszi búza és őszi árpa termesztése során kalászosaink növényspecifikus terméke a YaraVita Gramitrel, amely – már egy évtizede – ígéret helyett a bizonyíték, ha lombtrágyázásról van szó. Ez halványpiros, lazacszínű szuszpenziós koncentrátum, literenként 604 g/l összhatóanyag-tartalommal, tápanyagigényt és felvételi dinamikát követő ideális arányban. Formulázott tápanyagtartalma mellett a speciális nedvesítő, felületi feszültséget csökkentő és ragasztóanyag a YaraVita Gramitrel sikerének – ezzel együtt hatékonyságának, kiváló esőállóságának és több hónapos tartamhatásának – a kulcsa. Ajánlott dózisa tél végén, a legkorábbi kijuttatást alkalmazva 3 l/ha, vagy ha lehetőség van növényvédelmi munkákhoz kapcsoltan a megosztásra: 2×2 l/ha a javaslatunk bokrosodáskor, illetve szárbainduláskor, a második nódusz megjelenéséig.

YaraVita termékcsaládot (akár rendezvényeink, akár személyes találkozásaink alkalmával), másrészt az alkalom, hogy bizonyíthassanak maguk a termékek is, megmutatva, mit tudnak kint az életben. Keressük egymást bizalommal!

Kérjen árajánlatot termékeinkről közvetlenül a yara.hu weboldalon!

Szabari Szabolcs
Yara-szaktanácsadó
+36 30 964 9513