fbpx

Egy újdonság – amit minden vad elkerül

Írta: Szerkesztőség - 2018 december 13.

A Doxmandnál nem áll meg a munka a vadriasztási szezon után sem: az év közbeni tapasztalatok és visszajelzések alapján fejlesztettük ki a hamarosan a kínálatunkban is megjelenő legújabb vadriasztóinkat.


Doxmand VR4 – 3 hektár védelem

Nos, ez a gond hamarosan megoldódik, mert a legújabb fejlesztésű Doxmand VR4 és VR8 típusú vadriasztók már minden irányban riasztják a vadakat. Többé nem fordulhat elő, hogy a leleményes állatok éppen a vadriasztó mögött lakmároznak zavartalanul. A fejlesztések nagy részét a Bakonyban végeztük, ahol a nagyvadak okozta kár gyakran igen jelentős, ott ugyanis olyan táblák is előfordulnak, ahol akár 100% is volt a pusztítás mértéke. A kísérleti területeken a vadkár mértéke jelentősen mérséklődött, olyan szintre, amelynek már nincs számottevő gazdasági jelentősége.

A napelem egy nagy akkuegységet tölt fel napközben energiával, amivel aztán a működés éjszaka, illetve borús időben is biztosított. A független hangszóróknak köszönhetően a hangok mindig más-más irányból érkeznek, ami elbizonytalanítja, megtéveszti a vadakat, és így inkább odébbállnak, más területen keresnek élelmet. Használatuk nemcsak a gazdáknak, hanem az állatoknak is előnyös, hiszen a Doxmand vadriasztók a vadállományban nem okoznak kárt – nem úgy, mint a hagyományos vadkárelhárító megoldások, a kerítés, a villanypásztor, stb., amibe akár bele is akadhatnak. A 360 fokos riasztók kétféle kivitelben készülnek: a VR4-es típus 4 hangszóróval, 4,5 W-os napelemmel és 7 Ah beépített akkumulátor-kapacitással rendelkezik, a nagyobb VR8-as típus 8 hangszóróval érkezik, 6 W napelem és 14 Ah akkumulátorteljesítménnyel, így a készülékek borús idő esetén is garantáltan védik a területet. Mindemellett kiegészítő napelem vagy külső akkumulátor csatlakoztatására is lesz lehetőség.

Mekkora területet tudnak megvédeni ezek a vadriasztók?

A VR4 vadriasztó ideális esetben 3 hektárt, a VR8 típus akár 6 hektárt is képes megvédeni a hívatlan vendégektől.

Doxmand VR8 – Ideális választás nagy táblák védelmére

SZERZŐ: NAGY TAMÁS • DOXMAND HUNGARY KFT., WWW.DOXMAND.HU, [email protected], +3630/692-8785