fbpx

Hullámpala, trapézlemez, lapostető utólagos szigetelése

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 29.

A korábbi hőszigetelő rendszerek mindegyike küszködött valamilyen szerelési vagy hatékonyságbeli problémával. A szálas hőszigetelő anyagok teljesítménye idővel romlik (pára, por jut a belsejükbe, összeesnek), a táblás hőszigetelő anyagokkal való szigetelésnél illesztési problémák adódnak.

Az ISOPOLY szórt hőszigetelő anyagok felhasználási területe a mezőgazdaságban szinte korlátlan, óriási energiamegtakarítás érhető el velük.

  1. Állattartó épületekben nagyon fontos a megfelelő hőszigetelés, hiszen ennek hiányában az állatok energiát fordítanak szervezetük hűtésére vagy éppen fűtésére. Az állattartó épületekben kulcsfontosságú a megfelelő higiénia betartása is. Ezzel a szigeteléssel elérhető, hogy a mikroorganizmusok és kártevők ne jussanak a hőszigetelő anyag mögé. A keményre kihabosodott anyag ellenáll a mosásnak és fertőtlenítésnek is, a steril környezet könnyen biztosítható.
  2. Elöregedett palatetős épületek: a régi, repedezett palatetős épületeket fedését korábban csak teljes tetőcserével lehetett kiváltani. Ennek következtében hatalmas költséget jelentett a leszedett hullámpala megsemmisítése, amely veszélyes hulladéknak számít az azbeszt miatt. A megsemmisítés költsége kb. 40 Ft/kg, ami egy ukrán hullámpala tábla esetében 860 Ft  +ÁFA költséget jelent. Az általunk ajánlott technológiával nem kell a palát megsemmisíteni, azt fennhagyhatja az épületén. A szinte minimális önsúly, ami 3 cm hab esetében kb. 1,5 kg/m2, nem jelent külön terhelést a tartószerkezet számára, viszont tökéletesen összefogja, megerősíti, vízhatlanná, szélátfúvás-mentessé teszi azt.
  3. Magtárakban: tipikus jelenség a korábban épült trapézlemez fedésű magtáraknál, hogy megjelenik a páralecsapódás, amely az épületbe visszacsepegve eláztatja a tárolt gabonát, terményt. Ennek következtében dohosodás lép fel, ami súlyos anyagi károkat okoz a termelőnek. A gyakorlat szerint 3 cm hab elegendő arra, hogy ezt a nemkívánatos jelenséget megelőzze.
  4. Zöldség- és gyümölcstárolók: amennyiben már meglévő épületéből szeretne fagybiztos helyet létrehozni, ezt minden további gond nélkül megteheti, mert 10-12 cm zárt cellás hab fagymentességet biztosít.
  5. Termálcsövekre, melegvíztartályokra: több helyen már a gyakorlatban is bizonyítottuk, hogy már 3 cm kemény habbal szigetelve szinte hőveszteség nélkül lehet a termálvizet a fűtendő épülethez eljuttatni.
  6. Lapostetők szigetelése: a korábban oly elterjedt és még ma is meglévő lapostetőket legtöbbször valamilyen helyszínen melegített lágyfedéssel látták el, amellyel a vízszigetelés megoldott, de a hőszigetelés nem. Kültéri kemény habunkkal a hő- és vízszigetelés egyszerre megoldott.

 

Amennyiben Ön is szeretné épületét szigetelni, keressen fel bennünket, és ingyenesen elkészítünk egy személyre szabott árajánlatot.

Amennyiben további információra van szüksége, látogassa meg honlapunkat a www.isopoly.eu oldalon, vagy keressen meg bennünket Hódmezővásárhelyen, a Táncsics M. u. 16. szám alatt.

Hívja kapcsolattartó kollégánkat, Borsi Pétert a 0630/507-7680 számon!

SZERZŐ: BP