fbpx

A Lemken a kopóelemek terén sem ismer kompromisszumot

Írta: Szerkesztőség - 2018 június 13.

A német családi vállalkozás a kopóelemek terén sem kíván kompromisszumot kötni. Ezért a 2018-as évben új kopóelem családot mutat be több gépén.

A Lemken Rubin 9 névre hallgató rövidtárcsa 2002-es bemutatása óta rendkívül népszerű tárcsának számít hazánkban is. A Rubin 9-es tárcsa az idei évtől egy teljesen új tárcsalappal szerelve érkezik a gazdákhoz. Az új kialakítású lap már külsőleg is felismerhető, hiszen teljesen újfajta a csipkézettsége. Azonban a dizájn mellett nagyobb hangsúly tevődik az élettartamra. Ezen lapok esetén a gyártó 20%-kal magasabb kopóanyag tartalmat garantál, amely a hosszabb élettartam és az alacsonyabb javítási költségek garanciája. A Lemken nagy figyelmet fordított arra is, hogy az így kialakított új tárcsalapok esetén az anyag ne legyen rideg és törékeny. Sokkal ellenállóbb, de hosszabb élettartamú tárcsalap lett ezzel létrehozva. Ezek a lapok a korábbi típusokra is felszerelhetőek, és már rendelhetőek is.

A Rubin mellett a Karat intenzív grubberek is kiegészülnek újratervezett kopóelemekkel. A Karat család esetében az új kopóorrok kialakítása sokkal jobb talajbahúzást és repesztést garantál. Az orrbetét hegyén egy nagy kopásállású fém elem került elhelyezésre, amely az orr alá nyúlik, így biztosítva a hosszabb élettartamot és a precíz mélységtartást. A szántóföldi kultivátorok sekély munkavégzés esetén szárnyakkal is felszerelhetőek, amely szárnyelemek mostantól szintén kérhetőek az előzőekben, az orrbetéteknél említett nagy kopásállású fémlemez kiegészítéssel. Így több száz hektár munka után, akár nehéz, kötött talajkörülmények közt sem csökken a kapák munkaszélessége, mert a szárnyak is ellenállnak az igénybevételnek.

További részletekért keresse a Lemken Hungária Kft. munkatársait:

Kelet-Magyarország: Szrnka Péter +36/30-852-5787

Nyugat-Magyarország: Póczik Balázs +36/30-748-5380

SZERZŐ: SZP