fbpx

A Väderstad bemutatja az egyedülálló BreakMix kopóhegyet

Írta: Szerkesztőség - 2018 április 02.

Az új BreakMix kopóhegy a keverő és a lazító hatás kombinációja. A BreakMix a Väderstad innovációja, amely szélesebb körű használhatóságot, valamint agronómiai előnyöket biztosít a gazdaságok számára.

– Az új és egyedi kialakítású BreakMix kopóhegy hatékonyan szünteti meg a talajtömörödést, mialatt intenzív keverő hatást biztosít a felső talajrétegben – mondja Magnus Samuelsson, a Väderstad koncepciók kidolgozásáért felelős szak embere, és hozzáteszi:

– A BreakMix sokoldalúságot, alacsonyabb input költségeket, valamint agronómiai előnyöket biztosít használója számára.

A BreakMix az alapművelésben, majd ezt követően is használható, elsősorban nehéz művelésű, kötött talajokon, ahol gyakori probléma a talajtömörödés.

– A kopóhegy egyedi kialakításának köszönhetően a lazító hatás akár 30 cm-ig terjedő mélységig kihasználható, ami igen meggyőző keverő hatással párosul – mondja Magnus, majd hozzáteszi:

– Mivel a baktériumok és a gombák a felső 10 cm-es talajrétegben a legaktívabbak, a növényi maradványok bekeverése is ehhez kell, hogy igazodjon a gyorsabb feltáródás érdekében. Mivel a BreakMix keverő hatása csak a felszínen érvényesül, nem hozza fel a nagyobb rögöket. A le- és felfelé irányuló vízmozgást akadályozó talpak és tömörödések hatékonyan számolhatók fel az új kopóhegy segítségével.

A BreakMix kopóhegy Marathon keményfém betéttel készül, amely különösen hosszú élettartamot biztosít. A kopóhegy 2018 májusától rendelhető a Väderstad szántóföldi kultivátoraira.

SZERZŐ: KZS