Átadták az új békéscsabai AXIÁL pontot

Írta: Szerkesztőség - 2018 január 25.

Karácsony előtt rendezte meg az AXIÁL Kft. felújított békéscsabai telephelyének ünnepélyes átadását, amelyen közel 500 partnerük jelent meg. A 2011-ben kezdődött telephely-fejlesztési program keretében számos beruházást eszközölt már a vállalkozás.


A munkálatok eredményeképp 963 négyzetméteresre bővült a műhely,
amely 6 állásos, áthajtós kialakítású

Az elmúlt években valamennyi telephelyét a kor követelményeinek megfelelően felújította, illetve vadonatúj központokat is nyitott a cég, amely már 19 bázissal rendelkezik Magyarországon. 2017-ben átadásra került a kerecsendi telephely, bővítették a kaposfői központot, és végül a békéscsabai AXIÁL pont is komoly fejlesztéseken esett át, amelyről a 2017. december 19-ei átadó ünnepségen szóltak.

Az AXIÁL Kft. 2011 tavaszán, a telephely-fejlesztési program első évében alapította békéscsabai telephelyét, amely hozzávetőleg 2 hektáron terül el, a Berényi út 140. szám alatt. A 15. AXIÁL pont telkén 55 négyzetméteres alkatrészüzlet, 350 négyzetméteres alkatrészraktár és természetesen szervizműhely is található, viszont ahogy azt korábban beharangozták, elérkezettnek látták az időt a szervizépület bővítésére, korszerűsítésére. A munkálatok eredményeképp 963 négyzetméteresre bővült a műhely, amely 6 állásos, áthajtós kialakítású. Az épületet egészségesebb munkakörnyezetet biztosító kipufogófüstgáz-elszívóval és 5 tonnás híddaruval szerelték fel, amely azt a célt szolgálja, hogy könnyebben mozgathatók legyenek a gépegységek, ezáltal csökkenjen azok javítási ideje. Új, 225 négyzetméteres mosót építettek, és 5 000 négyzetméter térkő burkolat került lefektetésre.

Az építkezés során 350 köbméter betont, 12 000 darab téglát, 131 darab nyílászárót, 865 négyzetméter hőszigetelő anyagot, valamint közel 20 000 folyóméternyi erős- és gyengeáramú vezetéket használtak fel, tudtuk meg Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének előadásából. A tulajdonos azt is elmondta, hogy a fejlesztésekkel nem állnak le, tovább építik, korszerűsítik a műhelyeket, azért, hogy ki tudják szolgálni a környék mezőgazdasági, építőipari, raktártechnológiai igényeit. Hozzátette, hogy a beruházások célja egy korszerű és nagy hatékonysággal működő, alkatrész- és szervizszolgáltatásokat nyújtó hálózat kiépítése, amelynek pontjai 75 km-en belül bárhol elérhetők az országban.

Az eseményen jelen volt Patrick Besson, a Grégoire-Besson képviselője is, aki köszönetét fejezte ki az AXIÁL Kft. teljes csapatának, különösképp Harsányi Zsolt, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos-ügyvezetőknek és Pintér Zsolt ügyvezetőnek, hogy az elmúlt 20 év során erős és megbízható partnerkapcsolatot építettek ki. Ennek a munkának a gyümölcse, hogy a magyar földeken közel 1 500 Grégoire-Besson eke és más munkaeszköz dolgozik.

SZERZŐ:
FM