Kibővített tematikával indul a drónpilótaképzés

Írta: Szerkesztőség - 2023 április 04.

Az új jogi szabályozások által előírt kibővített tematikával indul közös növényvédelmi drónpilótaképzés 2023. június 5-től a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és az ABZ Drone Kft. szervezésében a keszthelyi Georgikon Campuson.

Drón a levegőben
A képzésre nagy az érdeklődés, de sokakban merül fel kérdés a drónozás kapcsán

A képzés most már Dunántúlon is elérhető lesz

„A mezőgazdaságban használható high-tech drónokkal és a gazdálkodást segítő legújabb szoftverekkel kapcsolatos ismeretekre a Dunántúlon is rendkívüli igény van, ezért örömmel jelentjük be, hogy a Tiszántúl után immár a MATE Georgikon Campusán is elindulhat a növényvédelmi drónpilótaképzés. Hogy a képzésen szerezhető tudás piaci értéke mennyire jelentős, azt az is jól mutatja, hogy a néhány héttel ezelőtt Szarvason végzett növényvédelmi drónpilóták már munkába is állhattak” – mutatott rá Dr. Gyuricza Csaba rektor.

A Szarvas után immár Keszthelyen is elérhető növényvédelmi drónpilótaképzés tematikája kiterjed a kapcsolódó tudományos, műszaki, üzleti és jogszabályi ismeretekre, emellett a bizonyítvány megszerzéséhez repülési gyakorlat is szükséges. A résztvevők intenzív térinformatikai képzést is kapnak annak érdekében, hogy a monitoringdrónokkal kapott adatokat a mezőgazdaságban és egyéb területeken is önállóan fel tudják használni.

A képzésről további részletek érhető kel az ABZ Drone Kft. honlapján, illetve telefonon (+36709385484) és emailben ([email protected]).

Az ABZ Drone Kft. felnőttképzési nyilvántartási száma: E/2022/000062

Drón a földön
A továbbképzés keretében szerzett tudás a mezőgazdaságban és egyéb területen is felhasználható

Minden, amit tudnod kell a drónozás jogszabályairól – webinárium

A képzéssel kapcsolatos óriási érdeklődésre és a kapcsolódó jogszabályi változásokra való tekintettel az ABZ Drone Kft. egy ingyenes webináriumot is hirdet, melynek címe „Mi az igazság? – Minden, amit tudnod kell a drónozás jogszabályairól!”.

A hiteles és naprakész tájékoztatást nyújtó ingyenes webinárium időpontja: 2023. április 6. csütörtök, 17:00.

A webináriumra történő regisztrációhoz az alábbi Google dokumentumok kell kitölteni.

A képzés beharangozó videója

A növényvédelmi drónpilótaképzés első, végzős turnusa márciusban vehette át bizonyítványát, tudásuk piaci értéke rendkívüli.

Forrás: MATE
Összeállította: Barna Ferenc