Bálázó, ami mindenre jó

Írta: Szerkesztőség - 2016 május 30.

A szolnoki McHale gyárban készülnek az F5000-es fixkamrás és a V6 sorozatú változókamrás bálázók illetve az R5-ös bálamegfogók. A gépek innen kerülnek kiszállításra az ügyfelek részére, több mint 50 országba.

Ma már számos hazai gazdálkodó ismeri és tapasztalja a McHale gépek használatából fakadó előnyöket. A prémiumkategóriát képviselő gépek gyártása során a magas minőségű kivitelezés és a magas minőségű alkatrészek alkalmazása hosszú használatot tesz lehetővé. Ez nem csak az új, hanem a használt gépek értékében is megmutatkozik, igazolva azt, hogy egy McHale gép vásárlása „befektetés a jövőbe”.

A hazai piacon főként a V6-sorozatú változókamrás modellek terjedtek el a legnagyobb darabszámban. Ezekkel a bálázókkal 65 és 165 cm között bármekkora átmérőjű bálák készíthetőek. A bála méretének beállítása a traktorkabinba helyezhető, nagy grafikus kijelzővel ellátott kezelőpulton végezhető el. Ezen állítható be a tömörítési nyomás is, azaz milyen tömörségű bála készüljön, illetve a háló-rétegszáma, vagyis, hogy a bálára hány réteg háló kerüljön. A V6-os bálázók bálakamráját három darab széles, végtelenített, dupla szövetbetétes gumiheveder alkotja. Mivel a gép változókamrás bálázók elvén működik, így a bála tömörítése már a bálakészítés kezdetekor elindul, homogén bálatömörséget eredményezve így a bála teljes keresztmetszetében. A bálázandó anyag felszedését egy 2 méter munkaszélességű rendfelszedő végzi, melyen az 5 sorban elhelyezett rugósujjak biztosítják a tökéletes felszedést. A szálastakarmány továbbítása egy duplafülekkel ellátott rotorral történik. A V660-as gépeken 15 db (opcióként 25 db) aprítókés végzi a felszedett anyag aprítását, ami elengedhetetlen a szenázs készítése esetén. A kések hidraulikusan lesüllyeszthetőek, ha nincs szükség a használatukra. A McHale bálázók minden modelljének alapfelszereltség a Drop Floor eltömődésgátló, amit a magyar szakzsargonban „medveölőként” emlegetnek. Ezzel a megoldással az esetleges eltömődések (medvék) könnyedén és kényelmesen elháríthatóak a traktorkabinból vezérelve. Szintén alapfelszereltség az automatikus láncolajzás, ami folyamatos lánckenést biztosít a gépen található összes hajtólánc számára. Ez növeli a láncok és a lánckerekek élettartamát, illetve csökkenti a gépre fordítandó karbantartási időt, növelve ezzel a gép kihasználhatóságát.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és további részletek is érdeklik, keressen bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!