fbpx

Az AXIÁL-nál szerencsés a péntek 13.

Írta: Szerkesztőség - 2015 február 13.

2015. február 13-a, péntek már nem csak a babonák kedvelőinek körében lesz neves időpont. Az AXIÁL Kft. Szekszárd környéki partnerei is elmondhatják, hogy számukra egy szerencsés dátum ez, ugyanis ezután egy felújított, minden elemében korszerű telephely várja majd őket a tolna megyei központban.

 

Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető és Pintér Zsolt ügyvezető a partnereik és a 15 fős szekszárdi kollektíva körében nyitotta meg a felújított telephelyüket, ahol az AXIÁL-tól már jól megszokott minőségű alkatrész és szervizszolgáltatással, valamint új mezőgazdasági, építőipari és anyagmozgatási gépekkel várják majd a jövőben is meglévő és leendő ügyfeleiket.

 

A fejlesztési tervek részeként 2014 tavaszán kezdődtek meg a munkálatok a telephelyen. A felújítás során 1100 m2-en történt meg a tetőhéjazat cseréje, a külső homlokzati falakra pedig 15 centiméteres hőszigetelő anyag került szintén 1100 m2-en. 130 folyóméternyi szennyvízvezeték illetve 450 folyóméternyi csapadékvíz-elvezető rendszer került beépítésre, valamint 3100 m2-en raktak le térkövet a telephely területén. Az ingatlan körül 360 folyóméternyi kerítést építettek be, a telephely technikai védelme érdekében pedig 400 folyóméter infrasorompó rendszert telepítettek. A belső munkálatok során 170 négyzetméter falat csempéztek ki, és 1200 négyzetmétert festettek le. A teljes rekonstrukció értéke mintegy 100 millió forintot tett ki.

 

A 2011 tavaszán elindított telephely-fejlesztési programnak köszönhetően ma már számos eredményről számolhat be az AXIÁL Kft. vezetősége. Az időközben átadott új telephelyek száma – a dombóvári, pécsi és zalaegerszegi után – a 2014-ben megnyitott szolnoki és debreceni komplexumokkal 5-re nőtt, illetve ebben az évben nyitotta meg a kapuit a 18. telephelyük is, Tatabányán. Szintén ennek a kezdeményezésnek köszönhető, hogy mára az AXIÁL Kft. 11.000 négyzetméternyi fedett szervizkapacitással rendelkezik Magyarország területén, ahol a jelenleg 203 fős szervizapparátus a korszerű és nagy teljesítményű mezőgazdasági és építőipari gépek igényeit kiszolgálni képes szervizszolgáltatást biztosítja a partnerek számára.

 

A fejlesztés azonban, a már jól megszokott AXIÁL-os módon 2015-ben sem áll meg. Összesen 2,8 millió euró értékben a továbbiakban is tervezik az előrelépést, mely a kerítésépítésben, az infrasorompó és riasztórendszer kiépítésében, híddaru-beépítésben, parkoló-kialakításban, térkövezésben, és a csapadékvízrendszer kiépítésében nyilvánul meg Baján, Csornán, Orosházán és Tatabányán.