fbpx

Trimble Autopilot® robotpilóta-rendszerrel a munkavégzés hatékonyabbá tehető

Írta: Szerkesztőség - 2014 november 17.

A gazdák egyre inkább keresik azokat a precíziós mezőgazdasági megoldásokat, amelyek segítenek az input-anyagköltségeik optimalizálásában és ezáltal a profitjuk növelésében. A Trimble Autopilot® robotpilóta-rendszerek bevezetése a gazdaságba az első és megbízható lépés lehet a fenti célok eléréshez.

Az erőgépek emberi beavatkozás nélkül akár 2 cm pontossággal is soron tarthatók az Autopilot® kormányzási rendszerrel. Letérés esetén a robotpilóta kormány azonnal korrigál a lefedési minta vagy a talaj típusától függetlenül.

Az ilyen módon felszerelt gépekkel a munkavégzés mindig gyors és pontos lesz. A munkavégzés közbeni hibák pedig ritkábbá válnak, mert a gépkezelő jobban tud figyelni a többi feladatra a fülkében, illetve a munkagépen. Az automata kormányzás használatával nem számít, hogy milyen napszak van, ugyanazt a munkaminőséget érhetjük el rossz látási körülmények között is. Akár porban vagy ködben dolgozunk, a robotpilóta mindig tökéletesen a helyén tartja a gépet.

 

 

Az Autopilot® robotpilóta-rendszer egyenetlen talajokon is jól teljesít. A rendszer tartalmazza a továbbfejlesztett T3™-as dőléskompenzálót is, amely a belső hattengelyű integrált dőlésérzékelők segítségével folyamatosan korrigálja a dőlést, bólintást és a függőleges tengely körüli elfordulást, így pontos, a talajszintre vetített pozícióadatokat szolgáltat.

Az Autopilot® robotpilóta-rendszer az erőgépek mellett a munkagépeket vagy a kombájnokat is képes kormányozni. A gazdák választhatják a passzív munkagépkormányzást, amikor a munkagépről érkező GPS-adatok alapján korrigálja az erőgép kormányzását a rendszer. Ennél egy fokkal pontosabb megoldás, ha az aktív munkagépkormányzást telepítjük, ahol a munkagép kormányzása közvetlenül a munkagépen történik meg. Az RG-100-as kiegészítő a betakarítás során a kombájn adapterére szerelt érzékelők jeleit képes felhasználni. Ezáltal a robotpilóta-rendszer pontosan a soron tartja a gépet, még akkor is, ha a vetés nem GPS-vezérelt traktorral történt.

A Trimble Autopilot® robotpilóta-rendszer hatalmas előnye, hogy szinte bármilyen traktorra, önjáró permetezőre, kombájnra felszerelhető. Telepíthető gyári hidraulika-előkészítéssel rendelkező erőgépekre vagy utólagosan is beszerelhető a járművek hidraulika körébe. Mivel a kormányzás közvetlenül a gép kormányrendszerébe kerül, így a fülkében nem akadályozza a gép kezelőszerveinek a használatát.

További információk: www.agromatic.hu, vagy a 36-20-402-3980-as telefonon.