fbpx

Massey Ferguson újdonságok az AGROmash EXPO-n: 400 és 100 LE-s traktorok, és hibrid kombájn!

Írta: Szerkesztőség - 2014 február 07.

Az Austro Diesel ismét több, mint 1.000 nm-en mutatta be szinte a teljes MF termékpalettát, amely 2014-től két új traktorcsaláddal bővül. A nagygazdaságok vezérgépe lehet az MF 8700-as széria, míg a minden gazdaság által igényelt 100 LE-s, négyhengeres szegmensbe lép be az 5600-as széria új 3 modellje.

 

 

MF 5600 – 4 hengeres modellek 110 és 130 LE között

Az 5600-as család négyhengeres motorjai AGCO POWER (SISU) eredetűek és 4.4 hengerűrtartalommal rendelkeznek. A teljesítmény 110, 120 és 130 LE verziótól függően 468 és 545 Nm közötti nyomatékkal párosítva. Mindhárom négyhengeres ”ötezerhatoshoz” Dyna-4 16/16-os, valamint Dyna-6 24/24-es hajtómű egyaránt választható. A traktorokhoz elérhető az AutoDrive funkció, amellyel közúton a hajtómű mind a 16 vagy 24 fokozatot automatikusan váltja terhelés alatt is. Szántóföldi üzemmódban pedig a főcsoportokon belül váltja a rendszer a fokozatokat. Ez nemcsak üzemanyag-takarékos, de kényelmes kezelést is lehetővé tesz. A fülke felszereltsége két szintre osztható (Essential, Efficient), amelyek főleg az automatizálás fokában, kartámla funkciókban és monitorban térnek el egymástól. A fülke Panorama üvegfelülettel rendelkezik az egyik legtágasabb helykínálattal a piacon. A munkagépek mozgatása sem jelent gondot a traktoroknak: 540/540 ECO/1000 f/p-es TLT, piacvezető elektronikus emelőmű vezérlés (hajszálpontos süllyesztés és emelés), 5.200 kg teherbírású „hárompont” és akár 110 l/perces zárt rendszerű hidraulika érhető el az erőgépekhez.

A 110-130 LEL-s, négyhengeres traktorokhoz GPS alapú sorvezető rendszer és távfelügyeletet szolgáló (AGCOMMAND) rendszer egyaránt elérhető. A négyhengeres „ötezerhatosok” megfelelnek a magyar viszonyoknak: üzemanyaggal feltöltve súlyuk 50 mázsa feletti (frontsúly nélkül és folyadékok, kezelő nélkül), így garantálják a megfelelő tömeget.

 

 

MF 8700 – nagykategÓRIÁS traktorok 400 LE-vel

Az MF 8700-as széria mind az öt modellje igazi vezérgép. A díjnyertes MF 8600-as alapjaira építő sorozat teljesíti a legújabb Tier 4 final károsanyag-kibocsátási értékeket. A traktorok a két legmagasabb MF felszereltségi szinttel az Efficient és Exclusive verzióval érhetők el. A nagyobb teljesítmény végett az MF 8600-hoz képest új a hűtőegység és a motorháztető kialakítása. A szerviz intervallum is 500 órára emelkedett. A váltó a fokozatmentes Dyna-VT egység. Segítségével nincsen teljesítmény lyuk, sem rántások vagy üzemanyag-pazarló gázadások. A traktor mindig az optimális teljesítmény mellett a megfelelő mennyiségű hajtóanyagot használja fel. A hidraulika 205 l/perces zártrendszerű, akár 6 pár kiadószeleppel. Az emelési kapacitások az MF 8600-ból már jól ismert 12.000 kg a hátsó három ponton, míg 5.000 kg a mellső emelőművön. A fülkében újdonság a színes kijelzős monitor, amely az alapfelszereltség részét képezi, de a legmagasabb fülkeszinthez (Exclusive) nem szükséges külön megrendelni a többfázisú fülkerugózást, a Datatronic 4 monitort, valamint az automata légkondicionálót sem.

Centora, Delta- 8 ládás és hibrid kombájnok

A 2014-es szezonban bemutatkozó új MF Delta és MF Centora gépekkel a Massey Ferguson teljesen megújítja termékkínálatát a legmagasabb teljesítmény kategóriákban. A Centora továbbra is egyedülálló 8 ládás kínálatával, míg a Delta két ellentétesen forgó rotoros hibrid technológiával újul meg a piacon. Az új kombájnok az elsők, amik teljesítik a legszigorúbb „Stage IV/Tier 4 final” környezetvédelmi előírásokat. A gépek erejéről hat és héthengeres AGCO POWER (SISU) motorok gondoskodnak 4 szelepes technológiával, amellyel a maximális teljesítmény 379 és 496 LE közötti. A magtartály is megnövekedett: 12.500 liter a nagyobb, 7382 Centora és 9380 Delta esetében, valamint 10.500 liter a kisebb Centora (7380) és minden AutoLevel gép (automatikus szintkiegyenlítés) esetében.

A nagyobb motorteljesítmény, valamint a megnövekedett tárolókapacitás lehetővé teszi a nagyobb beáramló terménymennyiséget is. Ennek megfelelően új, nagyobb méretű PowerFlow szalagos vágóasztalt mutat be a MF.

Az új szalagos PowerFlow asztal a Delta esetében 10,7 m szélességgel rendelkeznek, míg a Centora gépeknél 9,2 m a hasznos munkaterület. A nagy távolság a motolla és a behordócsiga között garantálja az elégséges helyet bármilyen magas szárú terménynek. Az aktív és folyamatos terményáramlást a PowerFlow szalagok biztosítják egészen a behordócsigáig. Az új SuperFlow csiga a 10,7 m-es PowerFlow asztal esetében megbirkózik még a legnagyobb mennyiségű terménnyel is. 762 mm átmérőjével a legnagyobb elérhető csiga a piacon. Repce betakarítás esetén a nagy átmérőjű és teljesítményű SuperFlow csiga révén nem szükséges felső, kiegészítő behordócsigát alkalmaznunk