fbpx

MezőHír – 2012-07 – július

Írta: Szerkesztőség - 2012 július 10.

 

 

Kedves Olvasó!

Júniusban igazán nem panaszkodhattak unalomra az újdonságok iránt érdeklődő gazdák: egymást érték ugyanis a különféle rendezvények, amelyek között növényvédelemmel foglalkozó, kalászos fajtabemutató és gépes szántóföldi gyakorlati gépshow is szép számmal akadt – hogy csak a legfontosabbakat említsük. Szerkesztőségünk tagjai is igyekeztek ott lenni ezeken és tudósítani mindenhonnan, ahol úgy gondoltuk, hogy olvasóinkat érdeklő újdonságokat mutattak be.
A terjedelmi korlátok miatt maradt ki több írás is legfrissebb lapunkból, és kerül majd át következő számunkba.

A sokféle esemény mellett az évszaknak megfelelően a kalászosok betakarítási munkái is elkezdődtek – és bár a célegyenesben az időjárás még javított valamit az eredményeken, a nagy csodák ezen a területen nem most következnek be. Annál biztatóbb azonban – eddig – például a kukorica állapota, amelynek felvásárlási ára június utolsó hetében még jelentősen emelkedett, miközben a hazai állományok is szép képet mutatnak. Persze azért érdemes óvatosnak lenni a becslésekkel, hiszen a szélsőségesbe forduló időjárás okozhat még kellemetlen meglepetést…

Júliusban a bevezető mondatok eseményeihez képest – rendezvények szempontjából – már persze csöndesebb időszak következik, de szinte csak azért, hogy az augusztus közepétől szeptember végéig tartó új kiállítási dömpingre mindenki – rendező, kiállító és termelő is – megfelelően fel tudjon készülni. Erre a késő nyári-kora őszi időszakra vonatkozóan majd augusztusi számunkban találhatnak több kedvcsinálót, addig azonban forgassák haszonnal friss lapunkat!

Az aratási munkákhoz bő termést és magas felvásárlási árakat, a nyaralásba indulóknak pedig jó pihenést kívánunk!

Üdvözlettel:

Fodor Mihály főszerkesztő

Az online is olvasható cikkek listáját itt megtalálja.