fbpx

Most nem csak a szántóföldön hasznosítható előnyöket nyújt a Güttler!

Írta: Szerkesztőség - 2010 május 10.

Sokat írtunk már a Güttler talajművelési technológiák előnyeiről, és Güttler-tulajdonosként egyre több gazdálkodó tapasztalja a Güttler-technológia alkalmazhatóságát a szántóföldi növénytermesztésben.

 

Melyek ezek az előnyök? A Güttler hengerek kiváló rögtörő, és vetés előtti hengerezésre is alkalmas eszközként ismertek. Sokan a kalászosok tavaszi bokrosító hengerezését is szívesen végzik ezekkel, mert rájöttek a Güttler termésfokozó hatására.

A Güttler Földmester a kiszáradt, kemény, rögös talajok magágykészítő „fegyvere”. Elvégezhetjük a magágykészítést ősszel vagy tavasszal ezzel a munkagéppel, illetve a gép részét képező Güttler hengert önállóan is felhasználhatjuk a fentebb említett hengerezési munkákra.

A HarroFlex simítós borona a gyepek és a lucerna növényápoló berendezése, de ezen túlmenően Güttler hengerrel kiegészítve egyéb talajmunkára és zöldtrágya vetésére is alkalmas.

A SuperMaxx kultivátorok a robusztus kapáknak köszönhetően nemcsak tavaszi magágykészítésre, hanem lazább talajokon tarlóhántásra is használhatók. A SuperMaxx – az ötsoros kapaelrendezésnek köszönhetően -nem tömődik el a sok szármaradvány miatt.

A Güttler tárcsásboronák egyedi szögállítási lehetőséggel rendelkeznek, így ez a műszaki megoldás sokrétű felhasználhatóságot biztosít ennek a tárcsának, akár őszi tarlóhántásról, akár őszi és tavaszi magágykészítésről beszélünk.