fbpx

Ssangyong Musso Grand pick-up

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 30.

A 2019-es Genfi Autószalonon bemutatták a Ssangyong vadonatúj pick-up haszonjárművét, a Musso Grandót, amely modell 2019. június elején érkezik a magyarországi márkakereskedésekbe.

Az N1G besorolású haszongépjármű a Ssangyong Rexton G4 modell esetén már ismert létrakeretes alvázra épül, kapcsolható összkerékhajtású modell, melyhez kétféle hátsó felfüggesztés választható (hátsó merev tengely, laprugóval vagy 5 lengőkaros, merevhidas hátsó felfüggesztés).

A hosszított karosszériájú Musso Grand pick-up tengelytávja 3210 mm, hossza 5405 mm, szélessége 1950 mm, magassága 1820 mm, raktérfelületének hossza 1610 mm, teherbírása laprugós hátsó felfüggesztés esetén 1062 kg.

Az új pick-up elérhető 6 sebességes manuális vagy automata váltóval, igény esetén önműködő mechanikus differenciálzárral (hátsó tengelyen).

A Musso Grand motorterében egy kimagaslóan erős és nyomatékos, mégis a legszigorúbb Euro 6 károsanyag-kibocsátási normákat is teljesítő, saját fejlesztésű, 2,2 literes e-XDI LET (Low-end torque) közvetlen befecskendezéses dízelmotor dolgozik. Ez az erőforrás 181 LE teljesítmény mellett kiemelkedő nyomatékot (400 Nm) ad le a leggyakrabban használt 1400-2800-as fordulatszám-tartományban, ezáltal rendkívül dinamikus menettulajdonságokat és kedvező üzemanyag-fogyasztást biztosít.

A Borg Warner tervezte kapcsolható 4WD összkerékhajtás révén a Musso Grand a legnehezebb terepviszonyok között is helytáll, és akár 3 tonnát is vontathat.

Az új Musso Grand elegáns megtestesítője a klasszikus pick-up értékeknek. Impozáns méretei mellett minden részlete a nyugalmat, a biztonságot és a precizitást sugallja. Robusztus és karakteres, ugyanakkor sportosan elegáns.

A duplakabinos kivitelben elérhető Musso Grand a kategóriájában elérhető legmodernebb technológiákat kapja, és a választható opcióknak köszönhetően egyénre szabottan variálható (9,2” érintőképernyős multimédia-egység, automata vészfékező rendszer AEBS, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer LDWS, sávváltás asszisztens LCA, ütközésfigyelmeztetés FCW, távolságifényszóró-asszisztens HBA, holttérfigyelő BSD, 360 fokos kamera AMS, hátsó keresztforgalom-figyelmeztető RCTA, táblafelismerő rendszer TSR, szellőztethető és fűthető első ülések, fűthető hátsó ülések, vezető- és utasoldali oldallégzsák, elsőülés-oldallégzsákok, függönylégzsákok, LED-irányjelzők, 7” színes 3D Supervision kijelző-műszeregység, 20” könnyűfém keréktárcsák, Xenon fényszóró, LED-ködfényszóró-kanyarfény, napfénytető, intelligens kulcs stb.).

A modell kétféle, Plus és Premium felszereltségi szinten lesz elérhető, melyeknél a változattól függően választható a fekete, illetve barna bőr belső színvilág.

A modell kétféle, Plus és Premium felszereltségi szinten lesz elérhető.

SZERZŐ: TURZAI

CÍMKÉK Ssangyong