SsangYong Musso Grand

Személyautós kényelem – pickup kivitelben.

Az elmúlt években több alkalommal is lehetőségünk adódott a dél-koreai SsangYong autógyár új fejlesztéseinek tesztelésére. A közelmúltban az általunk évekig gyűrt Korando, a régi és az új Rexton után a cég pickupja, a Musso került terítékre. Kicsit előremegyünk a történetben – szerelem volt első látásra.

 

Elegáns külső

 

A SsangYong hosszú platós pickup; Grand címkével ellátott autójával kapcsolatban a pozitív alaphangot nemcsak gyönyörű színe és formája adta meg – beülve, birtokba véve a járgányt egyértelműen személyautós érzésünk volt. Ez nem csoda, mert az autó a Rexton utasterét kapta meg, abban pedig nem találtunk kivetnivalót korábban sem – de erre majd később visszatérünk.

Az elegáns frontdizájn középpontjában a hűtőrács áll, vízszintes krómozott híddal a közepén. A dinamikus vonalak, amelyek a hűtőrácstól indulva a motorháztetőn át oldalt folytatódnak, a frontrész erőteljességével együtt kiemelik a Musso Grand vonzó megjelenését. A jellegzetes pickup-hátsó vonalaiban továbbviszi a markáns frontkialakítás jegyeit, ezzel létrehozva a karosszéria harmonikus lezárását.