Mi lesz 2020 után – és az ökogazdálkodással?!

Mit hoz a jövő? Trendek és kihívások a fenntartható mezőgazdaságban – ezzel a címmel rendezi meg, immár harmadik alkalommal ökológiai gazdálkodási ágazati konferenciáját az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi).

A szakmai találkozó homlokterében ezúttal az új Közös Agrárpolitika áll, azon belül is az ökológiai ágazat kilátásai, valamint a fenntartható gazdálkodás kihívásai és az azokra adható gyakorlati válaszok. A konferencia célja az ágazat szakpolitikai érdekképviselete, a legújabb kutatás-fejlesztési eredmények és kezdeményezések megvitatása és a szakmai együttműködések elősegítése.

A konferenciát március 18-án, a kecskeméti Four Point Sheraton Hotelben rendezik, s napirenden olyan témák szerepelnek, mint például a zöld-mezőgazdaság, az ökogazdálkodás kilátásai a 2020 utáni KAP-rendszerben; milyen új öko-pályázatok lesznek 2020-ban; hogyan alakul a Vidékfejlesztési Program átmeneti éve az ökogazdák szemszögéből; hol tartunk a fenntarthatóság felé vezető úton. A rendezvény természetesen foglalkozik a klímaválság és a növényi diverzifikáció mint alternatíva kérdésével, a termőföldkímélő technológiákkal, az ökológiai fajtatesztek, vetőmag-használati és -nemesítési kérdésekkel, és persze azzal, hogy az átalakuló mezőgazdaság hogyan ad kulcsot a fenntartható agráriumhoz, az élelmiszer-termeléshez.

Bővebb infó itt: https://e-conf.com/omki2020/registration/

Ezeket olvasta már?

Az adat a magyar agrárium új erőforrása
A gazdálkodásból származó hatalmas adattömeget helyesen rendszerezve, feldolgozva jövedelmezőbbé válik a termelés.
PREGA második felvonás
Sok adat vagy pontos adat?
Teltházas a 6. PREGA
A digitalizáció eszköze határtalan.
A PREGA mottója: adatalapú döntések – fenntartható gazdálkodás.