Caffini-fejlesztések 2018-ra

A Caffini permetezőgyárnál tudják, hogy csak folyamatos fejlesztéssel lehetséges állandóan az érdeklődés középpontjában maradni, valamint piacot bővíteni. Fejlesztéseik az alábbi gépekkel kapcsolatban történtek:

A Caffini Striker önjáró szántóföldi permetezőt eddig is leginkább csak a 170-es max. hasmagassága miatt érhette kritika, de az új Striker Levante modell már 1,5 és 2,0 m között, hidraulikusan állítható hasmagassággal készül. A Bosch csoportból származó elektronika és hidraulika-rendszer a kétkedőket is meggyőzi arról, hogy a Caffini Striker hajtása, vezérlése profi. A nyomtávállítás lehet hidraulikus vagy menet közbeni automatikus, hogy közúton és munka közben egyaránt ideálisan kényelmesen és megfelelő stabilitással lehessen közlekedni. A Striker összkerékhajtással és összkerék kormányzással rendelkezik, háromféle kormányzási mód közül lehet választani. A gép még sáros, nehéz körülmények közt is jól boldogul, köszönhetően az 50-50%-os első-hátsó tengely közötti súlyeloszlásnak (amely a középre helyezett tartály kiürülésével sem változik) és az egyfajta differenciálzárként funkcionáló, hajtásba épített olajelosztónak. Mind a 4 kerék hidropneumatikus rugózással rendelkezik, amely rendszer nem csak kényelmesebbé teszi a közlekedést, hanem kiváló keretstabilitást és a váz, tartály, valamint a szerkezet hosszú élettartamát segíti. A teljesen hidraulikus mozgatású, akár 7 funkciós szórókeret 18-32 m munkaszélességben, inga felfüggesztéssel kapcsolódik a paralelogramma rendszerű keretmagasság állító rendszerhez. A VOLVO Penta motor 3 lépcsőben, 145, 175 és 215 LE teljesítményszinttel kerül beépítésre, és teljesíti a Tier 4F környezetvédelmi előírásokat. A Striker fékrendszere külön említést érdemel; a gép hegyvidéki használathoz is kiváló. A lassításról nem csak a hidrosztatikus hajtási rendszer, de külön dobfék is gondoskodik, amely könnyedén állóra fékezi a hatalmas kerekeket. A „kütyük” kedvelői is élvezettel olvasgathatják az opciós listát, amely az automata szakaszolás, kormányzás, tartályfeltöltés és keretmagasság állítás mellett olyan finomságokkal is kibővült idén, mint a 360°-os körkamera, vagy a világon első olyan permetezők, amelyek közvetlen online kapcsolatban lehetnek a gyárral, és a frissítéseket, adatkiolvasásokat távolról, akár egy okostelefonról a szervizes, vagy tulajdonos végezheti. A Caffini Striker 3000, 4000 és idéntől már 5000 literes tartállyal rendelhető.

A Caffini gyár másik újdonsága az ültetvénytulajdonosokat érinti. A hazai nagyközönség a tavalyi évben találkozhatott először a Caffini GrassKiller forradalmi gyomirtó permetezővel, amely 1000 bar-os nyomással spricceli a hideg vizet, amely 6 cm mélységben kiírtja a gyomnövényeket és a gyökérzetüket. A GrassKiller nem használ a nagy nyomású vízsugár mellett semmilyen vegyszert sem, ezért biogazdálkodásban is használható. Az eddigi egy fejes kialakítás (kb. 40 cm munkaszélesség) mellett újdonság a traktor elejére szerelhető 2 fejes kialakítás, amely maximum 3,5 sortávolságig használható, és fejenként 25 cm munkaszélességben dolgozik. Az új kialakítás nagyobb területteljesítményt biztosít. A GrassKiller munka közben kb. 3 méterenként használ 1 liter vizet, és kb. 2,5-3 km/h a munkasebessége. A gyomirtás a GrassKiller-rel hosszabban tartó eredményt biztosít, mint a hagyományos, mechanikus gyomirtás, tehát évente 2-3 alkalommal elegendő kezelni vele az ültetvényt. A GrassKiller különlegessége, a szivattyúja, amely 1000 bar nyomást képes létrehozni. Ez nem kísérleti darab, hanem az iparban gyakran használt vízvágó szivattyújának alacsonyabb nyomással való alkalmazása. Tehát a GrassKiller szivattyúja kb. 60%-os kihasználtsággal dolgozik a vízvágóban való használathoz képest, ami a várható élettartam szempontjából igen biztató. A gép megismerése során azt is megtudhattuk, hogy a fúvókák a kopó elemek a gépen, de cseréjük mindössze néhány ezer forintos tétel.

A gépekről videót és bővebb tájékoztatást a hazai forgalmazó SZEGÁNA Kft. honlapján találhat: www.szegana.hu

SZERZŐ:
NAGY MÁRK

Ezeket olvasta már?

Horsch gépbemutató Schwandorfban (videótartalommal)
Nemzetközi tájékoztató az újdonságokról.
Bárhova felállítható napelemes kamera rendszer
Szeretne távolról megfigyelni olyan területeteket, ahol se áramforrás, se internet nem áll rendelkezésre?
Ragasszon pénzt a repcére!
A Kleber® egy cellulóz alapú becőragasztó, amely a repcében megakadályozza a becő felnyílását és a magok kipergését.
Új, középen függesztett prémium hátsó fűkaszák X alakú összecsukással és profi technológiával
A FELLA az új RAMOS TLX sorozattal új generációjú, középen felfüggesztett hátsó kaszákat kínál széles körű felszereltséggel.