Az új intelligens permetezőgép

HARDI NAVIGATOR i – Felkészültünk a jövőre

A mindennapi növényvédelmi kihívások mellett napjainkban egyre több helyen kerül előtérbe a növényvédelmi munkák negatív környezeti hatásának csökkentése. A kijuttatási pontosság növelésével és a permetezőgép kezelhetőbbé és biztonságosabbá tételével az új HARDI NAVIGATOR „i” permetezőgépek kiemelkedő intelligens permetezési funkciókat kínálnak, felkészülve a jövő kihívásaira.

HARDI SmartCom

Az intelligens funkciók biztosításához az új HARDI SmartCom elektromos platform, azaz egy teljesen megújult elektromos rendszer szolgál alapul az intelligens fejlesztésekhez. A HARDI SmartCom teljes ISOBUS-funkcionalitást biztosít a használójának, tehát egyszerűen csatlakoztatható traktorokhoz és vezérlőegységekhez. A gyakorlatban a gépek vezérlése ún. SmartCom ECU panelek segítségével történik melyek növényvédőszer-, ütés- és porálló borítással rendelkeznek.


Hardi ECU panel

HARDI ServiceTool

A HARDI ServiceTool az új elektromos platformmal együtt került kifejlesztésre, amellyel frissíthetik a permetezőgép szoftverét, diagnosztizálhatják a hibákat és új funkciókkal bővíthetik a rendszert. Minden SmartCom permetezőgép elő van készítve egy felhőalapú szerveren történő automatikus adattárolásra. Diagnosztika működési területenként a hibákat funkcionális szinten térképezheti fel azáltal, hogy gyorsan megtalálhatja a hibás vezetékeket vagy érzékelőket.


Hardi ServiceTool: új lépés a növényvédelmi diagnosztikában


AutoNozzleControl – permetezés 50 cm-es szakaszokkal

AutoNozzle Control a fúvókánkénti szakaszolás precizitása

A jelenleg elérhető legnagyobb permetezi pontosság valósul meg a HARDI AutoNozzleControl automatikus fúvókánkénti szakaszoló funkciójával, amelyben a precízebb és nagyobb munkasebességű kijuttatás érdekében minden egyes fúvóka egyedileg kapcsolható. Auto módban a permetezőgép 50 cm-es szakaszokkal dolgozik, ezáltal elkerülhető az átfedéses permetezés növénykárosítása. A permetezési átfedések minimálisak, ebből adódóan akár 10%-os vegyszer-megtakarítás érhető el. A szélső fúvókák kiiktatásával megelőzhető a kritikus területek lepermetezése is.

A növényvédelemben elengedhetetlen megbízhatóság és precizitás mellett a Hardi egyedi kezelőbarát megoldásai és precíziós fejlesztései teszik a NAVIGATOR “i” permetezőgépeket egy modern intelligens társsá a növényvédelemben.

A részletekért keresse hivatalos Hardi-forgalmazóját!

Ezeket olvasta már?

Az új HARDI NAVIGATOR „i” permetezőgépek kiemelkedő intelligens permetezési funkciókat kínálnak.
24. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum Debrecenben
Az új kártevők és betegségek nagy kihívás elé állítják a növényvédelmi szakembereket
A rendezvény célja, hogy a meghívottak megismerjék az AgIT FIEK projekt kiemelt kutatási területein 2017-2019 között elért eredményeket és a további célkitűzéseket.
Elérhető a Nufarm friss növényvédelmi kézikönyve
A Nufarm letölthető termékkatalógusa mindazt az információt részletesen tartalmazza, amelyre önnek szüksége lesz 2020-ban a növényvédelmi feladatok összeállításához.