fbpx

Környezetvédelmi kategóriában nyerte el az EU LIFE Díjat

Írta: Barna Ferenc - 2023 június 12.

A mezőgazdaság fenntarthatóbbá tételét szolgáló Plants for Plants® nyerte el az EU LIFE Díjat 2023-ban a környezetvédelmi kategóriában – jelentette be a Van Iperen International és a LandLab a közös projektjük sikerét.

Marc Van Oers (Van Iperen) és Adriano Altissimo (LandLab)
Marc Van Oers (Van Iperen) és Adriano Altissimo (LandLab) vette át az elismerést

Figyelemreméltó elismerés

A sikerre vonatkozó bejelentést egy szakértői zsűri tette meg ünnepélyes keretek között június 6-án Európa legnagyobb környezetvédelmi eseményén, az EU Green Week-en.

Az EU LIFE Díj megszerzése megerősítette a Van Iperen International és a LandLab csapatait, hogy jó úton haladnak. A figyelemreméltó elismerés bizonyítéka annak, hogy kitartó munkájuk és eredményes együttműködésük nem volt hiábavaló, a mezőgazdaság kapcsán megoldásukkal pozitívan hatottak a termelési folyamatokra.

„Nagyon megtisztelőnek tartjuk, hogy megkaptuk az EU LIFE Díjat a környezetvédelmi kategóriában. A Plants for Plants® elkötelezettségünket mutatja a fenntartható mezőgazdaság iránt, és az EU felismerte a Plants for Plants® potenciálját a minőség és a termésnövekedés fokozásában, olyan stresszes időszakokban is, mint például a szárazság, amelyek manapság oly gyakoriak Európában” – mondta Erik van den Bergh, a Van Iperen International igazgatója.

Együtt bebizonyítottuk az innováció és az együttműködés erejét a zöld átállás elősegítésében!

A Van Iperen International és a LandLab köszönetét fejezte ki a LIFE projekt sikeréhez hozzájárulóknak, nevezetesen a Padovai Egyetemnek, az Euroliquidsnek és a James Hutton Intézetnek az értékes együttműködésükért és támogatásukért. Ez a közös eredmény további lendületet ad elkötelezettségüknek a mezőgazdasági szektorban pozitív változást elősegítő, úttörő megoldások fejlesztéséhez.

Elmondták, hogy több mint 80 európai termelő vett részt a projekt tesztelésében, a kísérletekben, nekik kulcsfontosságú szerepük volt a növényi alapú biostimulánsok hatásának kialakításában, a sikeres megoldások megtalálásában.

Egy új, növényi alapú biostimuláns termékcsalád

A Plants for Plants® egy új generációs, növényi alapú biostimulátor, amely alapos ellenőrzésen megy keresztül minden szakaszban, az alapanyagoktól a végtermékig. Az organikus elvek iránti elkötelezettségével 100% természetes megoldást kínál, amely biztonságos a felhasználók, a fogyasztók és a környezet számára – a termék optimális minőséget és fenntarthatóságot biztosít a mezőgazdasági gyakorlatban.

Javítja a növények teljesítményét és elősegíti a fenntartható gazdálkodási technikákat. Több mint 10 évnyi átfogó kutatás és terepi kísérletek során a Plants for Plants® kiemelkedő eredményeket ért el különböző mezőgazdasági ágazatokban. A projekt nemcsak konkrét előnyöket nyújt a termelőknek, hanem pozitív hatást gyakorol a talajéletre, a biodiverzitásra.

LIFE Awards 2023
Adriano Altissimo (LandLab), Erik van den Bergh, Marc Van Oers és Marine Lair (Van Iperen) a LIFE Awards 2023 többi résztvevőjével

Vízhiány és szárazság – növényi stressz

Európában folyamatosan száraz időjárási viszonyokkal, vízhiánnyal és szárazság okozta stresszel szembesülnek a gazdák. Éppen ebben a kritikus időszakban válik elengedhetetlenné a Plants for Plants®. Ugyanis a növényi alapú biostimulátor-család (a Plants for Plants® 4-Good, 4-Vita és 4-Terra termékek) kifejezetten a Vízhasználati Hatékonyság (WUE) fokozására, a tápanyagfelvétel optimalizálására (NUE) és a növények megerősítésére szolgál a szárazsággal kapcsolatos stresszes időben.

A termék használatával a termelők kihasználhatják a természet potenciáljait a stresszes körülmények elleni küzdelemben, és ellenálló, egészséges növényeket termeszthetnek.

Forrás: Van Iperen International és LandLab