fbpx

A TALAJ ÉLETE – amit egy szelvény el tud mondani magáról

Írta: MezőHír-2024/3. lapszám cikke - 2024 március 15.

A Magyar Talajtani Társaság 2024. március 20-án országos kampánynapot szervez, hogy felhívja a figyelmet termőtalajaink állapotára és fontosságára.

Országszerte a Társaság talajtanos szakemberei, oktatási intézmények, cégek, gazdálkodók a kampányba bekapcsolódó helyszíneken talajszelvényt ásnak aznap, és azokat bemutatják, leírják, informálnak a talajról, annak működéséről, és természetesen válaszolnak a résztvevők kérdéseire.

A program kiemelt célja, hogy élményszerű módon, szakemberektől kapjanak laikusok, érdeklődők olyan információt a talajról, ami ráirányítja a figyelmet annak fontosságára.

Ássunk szelvényt egyszerre!

Lapkiadónk is csatlakozott a kezdeményezéshez, weboldalunkon, Facebook-oldalunkon és természetesen személyesen is csatlakozhat a kiskunhalasi szelvény elemzéséhez. A folyamatosan bővülő kampány részletei pedig a Magyar Talajtani Társaság oldalán (www.talaj.hu) olvashatók.

Bővebb felvilágosítás:

Bertóti Diána +36-30/866-6443,

Szabó István +36-30/641-5276.

A kiskunhalasi szelvénnyel kapcsolatban bővebb információt Sándor Ildikótól az alábbi telefonszámon, vagy pedig az agraragazat.hu/esemeny/ linken kaphat.

SZERZŐ: SÁNDOR ILDIKÓ
+36-30/565-9434

CÍMKÉK talajélet