fbpx

Borkonferencia, ahol már vitatéma az alkoholmentes bor

Írta: Szerkesztőség - 2024 február 16.

Robotok a szőlőben, mesterséges intelligencia, bormarketing, borélmény – ilyen és hasonló témákkal foglalkozik a március 1-re szervezett Borkonferencia. Az eseményen hirdetik ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát, azaz itt ismerhetjük meg a Borászok Borásza 2024-es jelöltjeit.

 bor felszolgálás
Vitatéma lesz az alkoholmentes bor is (forrás: Borkonferencia)

A fogyasztó profilozása…

A Borkonferencia fő alapelveinek számít, hogy naprakészen követi és vizsgálja a trendeket, teret ad az ezeket kísérő vitáknak és vezetett kóstolóin keresztül ötvözi az elméletet a gyakorlattal. A mezőgazdasági robotikai megoldások abszolút úttörőjének, csúcsának számító Naïo Technologies alapító-társtulajdonosa, Gaëtan Séverac nem csak a jelen elképesztő technológiáiról, a szőlőben önállóan dolgozó robotokról, hanem a jövőben rejlő lehetőségekről is beszél majd. A mesterséges intelligencia megkerülhetetlensége egyértelművé vált az információfeldolgozásban. Hogy miként, arról Jakab Roland, a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke beszél majd. 

… és elcsábítása

A marketing fontos eleme a csomagolás, az ezzel kapcsolatos trendek rejtelmeibe vezeti el az érdeklődőket az Unger & Partners tulajdonosa, Unger Zsolt. A bel- és külföldi kampányokról az európai és távol-keleti expókon tapasztaltakról pedig a felelős kormánybiztos, Rókusfalvy Pál tájékoztatja a hallgatóságot. Csetényi Csaba üzletember prezentációja pedig a prémium bor értékesítési árának meghatározását járja körül a vendéglátás közegében. Részt vehetünk hazai kóstolóval egybekötött Masterclasson is. Ezúttal a St. Andrea szőlőbirtokról érkezik Dr. Lőrincz György Bikavér-Masterclass előadásával.

A bor mindezek kulturális élményforrás is. Florence Maffrand, a La Cité du Vin vezetője Bordeaux-ból elmondja, mivel vívták ki a világ csodálatát, hogyan képesek példátlanul szórakoztató módon generációkat edukálni. A csökkentett alkoholtartalmú borok témakörét a Geisenheimi Egyetem professzora és kutatója járja körül, Prof. Dr. Szolnoki Gergely és Dr. Matthias Schmitt. A konferencia záró eseménye egy ehhez kapcsolódó kerekasztal-beszélgetés lesz, ahol ezúttal „A magyar bor alkoholmentesített jövője” témát járják körül.

A www.aborkonferencia.hu oldalon nyomon követhető a program alakulása, továbbá minden egyéb részlet és jelentkezési feltétel is megtalálható.

Ez a cikk is érdekelheti a témában: A közvetlenül történő értékesítés a legjövedelmezőbb?