fbpx

Újabb taggal bővült a Kukorica Kör Egyesület

Írta: Csomor Zsolt - 2024 január 31.

A Kukorica Kör Egyesület a megalakulása óta minden évben részt vesz az AGROmashEXPO szakkiállításon, így idén is saját standdal képviseltette magát. Az Egyesület szakmai programot is tartott a kiállításon, ahol az érdeklődők két érdekes és hasznos előadást hallgathattak meg, majd ezt követően hivatalos keretek között új pártoló tag csatlakozott az Egyesület munkájához.

Az Egyesület idén is meghirdeti a termékversenyt

Az AGROmashEXPO szakkiállításon számos, a szegmenst érintő témákról zajlottak előadások, amelyekhez második éve a Kukorica Kör Egyesület is csatlakozott, és idén is tartalmas programmal várta az érdeklődőket.

pódium kivetítő előadás
Daoda Zoltán, a Kukorica Kör Egyesület ügyvezetője

Az eseményen Daoda Zoltán, a Kukorica Kör Egyesület ügyvezetője tartott évértékelőt, majd összegezte a Kukoricázz velünk! Termelési verseny 2023 tapasztalatait. A teljesen egyedülálló szakmai megmérettetést a megkeresett gazdák nagy nyitottsággal, versenyszellemben fogadták, és 21 gazda nevezett a versenyre. Minden fórumon, szakmai programon kiemelt téma, hogy szemléletváltás szükséges. De mit is jelent ez? Napjainkban már nem az számít, hogy mekkora a terméshozam. Sokkal inkább az, hogy mekkora és fenntartható-e a hektáronkénti elért nyereség, profit – mondta Daoda Zoltán. Az Egyesület termelési versenye segíti a gazdákat a szemléletváltásban, és a kukoricát követően a többi szántóföldi kultúránál is a hasonló gondolkodást megalapozni.

A Kukorica Kör Egyesület idén is meghirdeti a Kukoricázz velünk! Termelési versenyt, melyre 2024. április 1-ig várják a gazdák jelentkezését a www.kukoricakor.hu weboldalon vagy az [email protected] e-mail címen – olvasható az Egyesület közleményében.

A terméshozam helyett a nyereségesség vált hangsúlyossá

A túlélés receptje nehéz időkben, avagy a szántóföldi növénytermesztők tőzsdéznek, csak nem tudnak róla? címmel tartott előadást az Egyesület egyik alapító tagja, Németh István, a Magro.hu ügyvezetője.

Németh István, a Magro.hu ügyvezetője

A portál vezetője elmondta, hogy míg korábban a minél magasabb terméshozamok bűvkörében éltek a szántóföldön gazdálkodók, az elmúlt 2 évben a nyereségesség vált hangsúlyossá. Ennek kapcsán sokat lehetett hallani és olvasni a különböző modern technológiákról, a hatékonyság növeléséről, míg az értékesítés kérdése a háttérben maradt – márpedig a profittartalmat a terményeladások megfelelő időzítése erősen befolyásolja. Az értékesítésnek is vannak olyan módszerei, léteznek olyan tippek és fogások, amiket érdemes követni. Ha már a gazdálkodók egy szezonon keresztül keményen dolgoznak a földeken, a betakarított terményből érdemes kihozni a maximumot – hangsúlyozta Németh István. A tájékozottság, a tudatosság, a tervezés, a stratégiai gondolkodás és a fegyelem vezethetnek a sikeres értékesítéshez és megelégedettséghez.

A Kukorica Kör Egyesület munkájához minden évben új tagok csatlakoznak. Idén pártolótaggal bővül a szakmai egyesület a RAGT Vetőmag Kft. belépésével.