fbpx

Itt a csatlakozási lehetőség az EU-FarmBook-hoz

Írta: Czékus Mihály - 2023 december 30.

Az EU-FarmBook egy Horizont Európa projekt, amely regionális, nemzeti és európai (EU) szinteken működő, online platform, ahol a mezőgazdaságot és erdészeti tudást gyűjtik össze és persze osztják meg az érintettekkel.

Az EU-FarmBook Online Platform fejlesztésének alapötlete az volt, hogy az EU által finanszírozott kutatási és innovációs projektek kézzelfogható eredményeit egyetlen felhasználóbarát platformba kell összegyűjteni, hogy a gyakorlati tudás a leginkább rászoruló gazdálkodók, erdészek és tanácsadók kezébe kerülhessen Európa-szerte.

Ez kétségtelenül sok kihívást tartogat (adat- vagy adatbázisminőség, kompatibilitási problémák, nyelvi korlátok és generációk közötti megfontolások stb.), de az EU-FarmBook-nál úgy gondolják, hogy az európai mezőgazdasági és erdészeti innováció jövője már a digitalizáció.

2024. február 8-án kerül elindításra a nyílt hozzáférésű online platform. Várnak minden csatlakozót erre az online eseményre, amelyben bemutatják a platform funkcióit, használatát és azt, hogy hogyan járulhat hozzá az élelmiszeripar és gazdálkodás átalakításához.

Az EU-FarmBook keretein belül az IFOAM Organics Europe biztosítja, hogy a platformon található információk megfeleljenek az ökológiai szereplők igényeinek is. A Genti Egyetem koordinálja az a 29 résztvevő szervezetből álló konzorciumot, ami a 2029 végéig tartó EU-FarmBook projekt mögött van.

És ha már erdészet, a témában ez is érdekelheti: Erdőtelepítésre is pályáztak a gazdák