fbpx

Agritechnica: hígtrágyakijuttatás már precíziósan

Írta: Sándor Ildikó - 2023 október 25.

Az Agritechnica Innovációs Ezüstérmét már meglévő gép olyan újítása kaphatja, amely jelentős javulást eredményez a funkcionalitásban és a folyamatban, csökkenti a munkaterhelést és/vagy javítja a munka minőségét.

hígtrágyakijuttató
A Zunhammer ECO-Duo Vario rendszerében a kimeneti mennyiség a szórókeret mindkét felén egymástól függetlenül szabályozható

ECO-Duo Vario: hígtrágyakijuttatás precíziósan

Az egyre nagyobb hígtrágya-kijuttató szórókeretek munkaszélessége megnehezíti a precíziós trágyázást, mivel a kijuttatott mennyiség nem változtatható, és a keret teljes szélességében azonos.

A Zunhammer GmbH ezüstérmes ECO-Duo Vario rendszerében a már megszokott két szivattyú használatának továbbfejlesztéseként, teljes újdonságként a kimeneti mennyiség a szórókeret mindkét felén egymástól függetlenül szabályozható. Ez lehetővé teszi a precíziós trágyázás pontosságának megduplázását, ami különösen nagy munkaszélességeknél fontos. A szakaszok leállítása nem vezet a kimeneti mennyiség változásához a többi szakasznál, mivel a szivattyú fordulatszámát ebben a rendszerben állítják be.

A Zunhammer ECO-Duo Vario rendszere tehát jelentős továbbfejlesztést jelent a folyékony trágya kijuttatása technológiája terén.

És ha már kijuttatástechnológia, ez is biztos érdekelni fogja: Flotációs, önjáró eszközhordozókijuttató újdonságok