fbpx

Beszállítói ÉLIP pályázat 6 milliárd forint keretösszeggel

Írta: Gönczi Krisztina - 2023 szeptember 30.

Pályázatot írtak ki 100 millió forintos bevételt elérő élelmiszeripari vállalkozásoknak a beszállítói státusuk erősítését célzó beruházásokra.

csomagolás
A pulton maradáshoz profi csomagolás is kell (fotó: Horizont Média)

Mire pályázhat?

Már az első Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program (ÉLIP BP) is sikeres volt 2021-ben. Ennek kapcsán 57 projekt áll megvalósítás alatt 23 milliárd forint értékben. Egyebek közt napelempark, hűtőtárolófejlesztés, gyártósorfejlesztés valósult meg az élelmiszergyártóknál.

A jelen kiírásban 300 millió és 500 millió forint közötti, vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni október 12-e és 26-a között. Az elnyert támogatás a fejlesztés 70 százalékát teheti ki, a 30 százalékos önerő fele részben hitel is lehet. Egyebek mellett új eszközök beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, információs technológia-fejlesztésre, gyártási licenc, gyártási know-how, immateriális javak beszerzésére, ingatan- és infrastrukturális beruházásra, megújuló energiaforrást hasznosító technológiákra lehet pályázni.

Ki pályázhat?

A támogatásban élelmiszeripari vállalatok vagy az általuk alkotott konzorciumok részesülhetnek, ha éves nettó árbevételük a 2020., 2021., 2022. évek legalább egyikében elérte vagy meghaladta a 100 millió forintot. A projektnek az élelmiszeripari beszállítói státuszt fejlesztő területekhez, termékkörhöz vagy technológiához (pl. csomagolás) kell kapcsolódnia. Fontos, hogy a pályázó közétkeztető, élelmiszeripari vállalkozás, vagy kiskereskedelmi lánc jelenlegi vagy jövőbeni beszállítója legyen a projekt megvalósítási ideje alatt vagy annak eredményeként, és ezt kétoldalú együttműködési megállapodással, vagy szándéknyilatkozat becsatolásával igazolnia kell.További információk itt. Lásd még a témában: A gazdálkodók is az erős élelmiszeriparban érdekeltek

További információk itt. Lásd még a témában: A gazdálkodók is az erős élelmiszeriparban érdekeltek.