fbpx

Benne vagy a 18-as ÖKO programban? Mehet tovább

Írta: Barna Ferenc - 2023 szeptember 23.

Egy évvel meghosszabbították a 2018-ban meghirdetett „Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása” elnevezésű, VP4-11.1.1-11.2.1-18 kódszámú felhívás kötelezettségvállalási időszakát– derül ki az Agrárminisztérium tájékoztatójából.

Paprika
A támogatás továbbra is elérhető azoknak, akik jelenleg is részt vesznek a programban
(fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

Továbbra is elérhető lesz a támogatás, de kérelmezni kell

Ez végén járna le, de meghosszabbították a fenti program kötelezettségvállalási időszakát egy évvel. Így továbbra is elérhető lesz a támogatás azon kedvezményezettek számára, akik jelenleg rész vesznek a programban és élni kívánnak e lehetőséggel. A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítását 2023. október 16-tól 2023. november 15-ig terjedő időszakban, a Magyar Államkincstár (MÁK) által közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával lehet kérelmezni.

A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem visszavonására a Kincstár 2024. január 15-ig lehetőséget biztosít.

A vállalt tevékenységeket a teljes időtartama alatt fent kell tartani

Amennyiben a gazdálkodó nem kíván élni a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, úgy nem szükséges kérelmet benyújtania, azonban a benyújtásra rendelkezésre álló határidő jogvesztő hatályú.

A vállalt tevékenységeket a kötelezettségvállalás teljes időtartama alatt szükséges betartani, ugyanakkor a meghosszabbítás előtti támogatási jogviszony során első alkalommal megállapított meg nem felelést nem veszik figyelembe a hosszabbítás évében megállapított meg nem felelésre hozott szankciók ismétlődő jellegének tekintetében.

A gazdálkodóknak oda kell figyelni, mert jelenleg több ÖKO-pályázat is fut, a kódszámot mindenképpen figyelni kell!

Forrás: AM Sajtóiroda