Rugalmasan kijuttatható repcére van szüksége?

Írta: - 2023 július 08. -Hirdetés

A DUPLO egészséges és jól alkalmazkodik, akár a száraz körülményekhez, akár a kötöttebb talajokhoz. Ősszel gyorsan fejlődik, ezért ez a repce késve is elvethető.

Vírusrezisztens, fómarezisztens, kipergés-ellenálló

– Intenzív őszi fejlődési erélyű, kései vetésre is alkalmas hibrid.
– Közepes technológiai színvonalon is magas terméshozam.
– Hatékony nitrogénhasznosítás.

Terméseredmények százalékban

A DUPLO rendelkezik minden olyan genetikai építőkockával, amellyel megcélozható a legmagasabb termésszint. Középérésű hibrid kiemelkedő betegség-ellenállósággal. Tarlórépa-sárgaságvírussal szemben ellenáll, és RLM7-es fómarezisztenciával is rendelkezik. A magasra növő állományok szárszilárdsága és kipergés-ellenállósága jó, rugalmasan betakaríthatók. A DUPLO a legintenzívebb őszi fejlődési erélyű a legújabb hibridjeink közül, ami alkalmassá teszi kései vetésre is. Korai vetése esetén az őszi regulátoros kezelés alkalmazása elengedhetetlen, és akár egy második őszi kezelés is indokolt lehet. Virágzása és érése középidejű.

Teljesítmény (t/ha), grafikon

Több éves teljesítményi mutatók (t/ha), grafikon

A DUPLO nem válogat, a legtöbb talajtípuson jól érzi magát, kísérleteink alapján akár kötött talajokon is. Meghálálja az intenzív tápanyag-utánpótlást, de közepes technológiai színvonalon is eredményesen termeszthető. Kísérleteink bizonyítják, hogy a vetéskor kijuttatott tápanyagtöbbletre pozitívan reagál. Egyik legjobb szárazságtűrésű hibridünk. Ősszel a szár és a vezérhajtás oldalirányú fejlődése jelentős mértékű. Vizsgálatainkban a DUPLO volt a legkevésbé fogékony az őszi fómás fertőzésre.

Vetőmag-katalógusunk letölthető a képre kattintva vagy a Katalógusok, kiadványok oldalunkról.

Marsai Viktor
termékfejlesztő

Rapool Hungária Kft