fbpx

Kényszerleállás kibertámadás miatt – már üzemel az AGCO

Írta: Gönczi Krisztina - 2022 május 17.

Az AGCO cégcsoportot május 5-én hekkertámadás érte. Az ellenintézkedések idejére a gyártás a mezőgépgyártó valamennyi üzemében leállt. A teljes újraindulás ezen a héten várható.

Újraindult a mezőgépgyártás

Az AGCO kötelékébe jól ismert mezőgépmárkák tartoznak. A világ egészét jellemző gyártási nehézségek mellett rossz hír, hogy még a kiberbűnözés is akadályozza a mezőgép-rendelések teljesítését. Az AGCO az elmúlt 10 napban sikeresen felvértezte magát a zsarolóvírussal szemben, és bejelentette, hogy visszatért a normál üzletmenethez. A legtöbb gyártóegység ismét a megszokott rendben üzemel, a többi is napokon belül, legkésőbb e hét végén felveszi a munkát.

Nehéz lesz ledolgozni a kiesést

A hekkerek azonban adatszivárgást okoztak a rendszerben. Az AGCO nem áll közvetlen kapcsolatban a mezőgépvásárlókkal, ezért a felhasználókra vonatkozó adatokkal sem rendelkezik. A vizsgálat most éppen azt kutatja, hogy mennyi és milyen jellegű adat került illetéktelen kezekbe, és ennek milyen következménye lehet a cégcsoportra nézve. Az máris bizonyos, hogy a 10 napos termeléskiesést csak megfeszített munkával lehet az év hátralévő részében ledolgozni.