Júniusban ismét Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Írta: Szerkesztőség - 2023 május 10.

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow hagyományosan az ország legnagyobb, álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol megtekinthető a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata. Idén is megrendezik június 7-8-án, Mezőfalván.

mezőgép
Forgatáshoz és forgatásmentes műveléshez is láthatunk gépet (fotó : Horizont Média)

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-t. A mozgógép-bemutatón működés közben figyelhetik meg a látogatók a legmodernebb eszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat. Emellett az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint egyebek közt a gazdálkodás különböző területeit ismertető előadások is helyet kapnak.

A rendezvény górcső alá veszi azokat a lehetőségeket, technikákat és jó gyakorlatokat, amelyek alkalmazhatók például aszály vagy más szélsőséges jelenségek esetén. A „Változó klíma, alkalmazkodó mezőgazdaság!” tematikus tanösvény ismerteti a klímaváltozás hatásait és azokat az alkalmazható megoldásokat, amelyek segítenek a gazdálkodóknak mérsékelni a negatívumokat.

A másfél hektáros NAK Szakmai Színtér gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket, bemutatva a gazdálkodás környezeti fenntarthatóságának aktív, gyakorlati megvalósítási lehetőségeit. Mindezen témákban szakértők is állnak az érdeklődők rendelkezésére a helyszínen, ahogy az agrártámogatási lehetőségek kapcsán is.

A több mint 40 hektáros területen megrendezett agrárkiállításra ingyenes a belépés. További információk: www.szantofoldinapok.hu

Összeállította: Gönczi Krisztina