Bezárás

Bővít a FENDT Magyarországon

Írta: MezőHír-2022/08. lapszám cikke - 2022 augusztus 04.

Új kereskedelmi céget alapított, AgroVario Kft. néven az AXIÁL Kft., annak érdekében, hogy a FENDT márka teljes termékcsaládjának bevezetési programja elindulhasson Magyarországon is. Az AgroVario Kft. kizárólagosan fogja ajánlani a magyar gazdák számára a FENDT kombájnokat, bálázókat, kaszákat, rendterítőket, rendképzőket, rendfelszedő kocsikat, önjáró silózókat, valamint az önjáró permetezőket, míg az AXIÁL továbbra is fenntartja kizárólagos értékesítési jogát a FENDT traktorokra Magyarországon.

Új céget „kapott” a márka

Az AgroVario Kft. néven elinduló új kereskedelmi cég tulajdonosa az AXIÁL Kft., 75% részesedéssel, kisebbségi tulajdonosa pedig a Nothung Zrt., 25% részesedéssel. Utóbbi az agrártechnológiák piacán hazánkban végzett piacfejlesztő befektetésekre specializálódott szakértő. Az AXIÁL továbbra is fenntartja kizárólagos értékesítési jogát a FENDT traktorokra Magyarországon, miközben az AgroVario céggel is együttműködik a FENDT portfólió további elemeinek (betakarítógépek, permetezők és teleszkópos rakodók) sikeres bevezetésében.

telephely

„Az AXIÁL Kft. – 75%-os részesedésén keresztül – biztosítja, hogy a magyar gazdák továbbra is megkapják azt a legmagasabb színvonalat és minőséget az értékesítés utáni szolgáltatások­ban, amelyről az AXIÁL és a FENDT márka is ismert” – emelte ki Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője. Ennélfogva az AXIÁL és az AgroVario szorosan együttműködik annak érdekében is, hogy biztosítsák a gazdák számára a FENDT gépekhez az AXIÁL kivételesen fejlett precíziós gazdálkodási technológiáit és a kapcsolódó szolgáltatásokat.

„Magyarország kivételesen erős agrárszektorral rendelkezik, és remek potenciált kínál a FENDT által a piacon eddig nem képviselt termékcsaládok bevezetési programjához. Célunk, hogy teljes körűen kínáljuk gazdag termékpalettánk kiváló minőségű gépeit a magyar gazdák számára” – tette hozzá Christian Erkens, a FENDT márka értékesítési igazgatója az európai és közel-keleti régióban.

Az AgroVario új központja Ácson, Észak-Magyarországon nyílik meg, a FENDT betakarítási és növényvédelmi termékcsaládjának bevezetési programjának indulásával egy időben, várhatóan 2022 szeptemberében. Az új értékesítési szervezet exkluzív képviseleti hálózatot épít ki hazánkban a gazdálkodók közvetlen kiszolgálásához. Ebben az évben megnyílik két kompetenciaközpont is, Békéscsabán és Kaposmérőn, melyekhez egy további szervizpont csatlakozik Miskolcon. A következő évben tovább növekszik majd az értékesítési pontok száma, melyek segítségével a teljes szolgáltatási paletta elérhetővé válik a bevezetett új géptípusokra, a gépértékesítéstől kezdve az alkatrészellátásig.

logo

SZERZŐ: SÁNDOR ILDIKÓ