fbpx

Posztemergens gyomirtó szer CLP napraforgóba

Írta: - 2022 január 21. -Hirdetés

Új formulációjú posztemergens gyomirtó szer, mely eredményesen alkalmazható a Clearfield® Plus napraforgó hibridekben.

napraforgó
A tábla bal felén alkalmazásra került a gyomirtó szer, a jobboldali kultúra nem kapott Listego Pro-t

Listego Pro jellemzői:

  • erős hatás a szerbtövis, selyemmályva és csattanó maszlag ellen;
  • kimagasló hatás magról kelő egyszikű gyomok ellen;
  • rugalmas kijuttathatóság;
  • csapadékfüggetlen.

Hatóanyag és alkalmazás

A Listego Pro 50 g/l imazamox hatóanyagot tartalmazó, kizárólag a Clearfield® Plus napraforgó hibridekben használható posztemergens gyomirtószer. A készítményt 0,6-1,0 l/ha dózisban posztemergensen, a kultúrnövény 2 leveles állapotától a 8 leveles fejlettségéig kell kijuttatni.

A kezelés optimális ideje a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles, a magról kelő egyszikű gyomfajok 1-3 leveles állapotában van.

Alacsonyabb dózisban (0,6-0,8 l/ha) is hatékony a vadrepce, disznóparéj fajok, fekete csucsor, csattanó maszlag ellen. Erős gyomfertőzés esetén, fejlettebb gyomnövények ellen, vagy nehezen irtható gyomnövények (kakaslábfű, muhar fajok, selyemmályva, parlagfű, keserűfű-, szerbtövis és libatop fajok) ellen a magasabb, 1,0 l/ha dózisban kell kijuttatni (1. ábra).

Táblázat a szer hatásosságáról
A posztemergens gyomirtó szer hatásossága különböző gyomok esetén

A készítmény mellé javasoljuk az Eucarol Plus 0,5 l/ha dózisban történő alkalmazását (a csomag tartalmazza), amellyel az erősebb viaszréteggel borított, fejlettebb (pl.: fehér libatop, egyszikűek) gyomok ellen is hatásosabb.

Syngenta