fbpx

A Krone új bálacsomagolója, az EasyWrap 165

Írta: MezőHír-2021/10. lapszám cikke - 2021 október 12.

Rendkívül gyors, könnyen használható és nagyon erős

Az EasyWrap 165 T egy kiváló, nagy teljesítményű forgókaros bálacsomagoló, amely akár 1 650 kg-os bálákat is képes problémamentesen felvenni és csomagolni, emellett a csomagolókar nagy sebességével (percenként 40 fordulat is lehet) is lenyűgözi az embert, és maximális hatékonyságot, illetve nagy napi teljesítményt garantál.

A gép kezelése szintén professzionális; kényelmesen és egyszerűen irányítható a traktor vezetőfülkéjében található ISOBUS-terminálon keresztül. Ezen túlmenően, például fóliatekercs cseréje esetén, a legfontosabb funkciókat közvetlenül a bálacsomagolón is lehet vezérelni, egy kezelőpanelen keresztül.

A bálacsomagoló az elfordítható függesztőszerkezet segítségével gyorsan és egyszerűen összekapcsolható az alsó függesztőkarokkal; a praktikus tömlőtartó megkönnyíti a folyamatot, és megakadályozza a használatból adódó esetleges károsodásokat. A keskeny vonórúdnak és a kompakt kialakításnak köszönhetően az EasyWrap 165 T fordulékonysága kiváló. Pozitív mellékhatás: a traktorvezető teljesen rálát a bálacsomagoló egységre.

A vonórúd hidraulikusan elfordítható, így a bálák mindig tökéletesen felvehetők. Ugyanilyen egyszerű a váltás a közúti közlekedésről munkahelyzetre; ez egyetlen gombnyomással megoldható.

 

Óvatos bálafelvétel, villámgyors csomagolás és kíméletes lehelyezés

Az erős felvevőegység óvatosan és biztonságosan helyezi a bálákat a csomagolóasztalra. A felvevőkar szerszám nélkül állítható a különböző bálaméretekhez. További előnye: a gép fel tud venni egy új bálát anélkül, hogy le kellene tennie a becsomagolt bálát, így a bálacsomagoló bálagyűjtővé is válik egyben.

A csomagolóasztal négy nagy szilárdságú szövethevederből áll, amelyek minden bálaméret és súly esetén biztonságos forgatást garantálnak. A bála mélyen és stabilan fekszik egy teknőben, nem tud elbillenni; négy oldalirányú vezetőgörgő (opcionálisan hat darab) tartja a megfelelő helyzetben. A bálafelvevő érzékelőlemeze automatikusan elindítja a csomagolási folyamatot. A csomagolás 750 mm széles fóliával történik, amelyet alapkivitelben 55%-kal vagy 70%-kal lehet előfeszíteni.

A fóliarétegek száma és a bálaméret a terminálon keresztül állítható be, a gép automatikusan kiszámítja, hogy hány fóliaréteget kell a bálára tekernie. Ha a fólia elfogy vagy elszakad, akkor a csomagolóasztal azonnal leáll (alternatív megoldásként egy fóliával is befejezheti a csomagolást). Amikor a csomagolási folyamat folytatódik, a csomagolóasztal nem fordul el az első réteg rátekerésekor; ez garantálja a fóliarétegek ideális átfedését, ami a takarmány minőségében is megmutatkozik.

 

EasyWrap 165
EasyWrap 165 T: vontatott bálacsomagoló profi használatra

 

A többi egyfunkciós géppel összehasonlítva az EasyWrap nem a csomagolóegység szokásos időarányos vezérlésével működik; ehelyett egy szögelfordulás-szenzor figyeli a csomagolókar helyzetét, ami tökéletes csomagolási eredményt garantál, állandó átfedéssel, még cserélődő traktorok esetén is.

A csomagolási folyamat végén a tartó- és vágóegység egy lendületes mozdulattal rögzíti és egyidejűleg el is vágja a fóliát; a tiszta vágásnak köszönhetően a fólia közvetlenül a bálához tapad – ha az EasyWrap bálacsomagolóval dolgozunk, nincsenek bosszantó, laza fóliavégek. Természetesen a bálát szükség esetén még át lehet fordítani.

A bála menet közben is lehelyezhető; a csomagolóasztal hátrabillen, hogy a gép a bálát óvatosan le tudja helyezni; a földet érést egy bálalehelyező szőnyeg tompítja, ami megvédi a fóliát a tarló okozta sérülésektől. Egyenetlen terepen egy további hátsó vezetőgörgő akadályozza meg a bálák nem kívánt legördülését.

Az EasyWrap 165 T opcionálisan bálafordítóval is felszerelhető; ez a vezetőfülkéből egy gombnyomással egyszerűen aktiválható. Az egész csomagolási folyamat teljesen automatizálható, ily módon a traktorvezető a csomagolási folyamat során a bála felvételétől a lehelyezésig teljes mértékben a vezetésre tud koncentrálni. Ha a körülmények nem teszik lehetővé az automatikus üzemmód használatát, akkor az egyes munkalépéseket egy gomb megnyomásával külön-külön is el lehet indítani.

Az EasyWrap 165 T alapkivitelben a traktor terminálján, az ISOBUS-rendszeren keresztül működtethető; opcióként a jól ismert Krone terminálok is használhatók.

 

 

SZERZŐ: VA