fbpx

Vulcan Repce KompleX – összetett hatóanyag-tartalmú lombtrágya, amellyel a bórt is pótolhatjuk!

Írta: Mezőhír - Hirdetés - 2021 szeptember 08.

A repce – de akár a mák, a napraforgó, a cukorrépa – lombtrágyázása megkívánja, hogy a bór mellett a magnéziumot, a káliumot, a ként, de a cinket, a molibdént is pótoljuk. Ezért olyan komplex hatóanyag-tartalmú lombtrágyát javaslunk, ami 10-12-féle hatóanyagot tartalmaz, és száraz talaj esetén is segíti a növény fejlődését.

 

Miből áll a Repce KompleX?

A Vulcan Repce KompleX alapja egy nitrogén–foszfor–kálium koncentrátum, amely segíti a növény korai fejlődését akkor is, ha gyenge a növény tápanyagfelvétele a gyökerén keresztül. Magnéziumot és ként mindenképpen kell kapnia a repcének, részben a jobb gyökérfejlődésért, részben a jelentős nitrogénfelvétele miatt. Mikroelemek közül pedig mind az öt esszenciális megtalálható benne, ezek közül nagyobb mennyiségben a bór, a cink és a molibdén.

 

repce tápanyaghiány
Már késő ősszel jelentkezik a levelek színváltozása. Ez a korai nitrogén, kálium, kén és egy-egy mikroelem hiányát jelenti.

 

Mennyi lombtrágya kell ősszel?

A repcéket ősszel, már a rovarvédelemkor, de akár a regulátorozásnál is javasolt 5-10 liter/ha közötti mennyiséggel lombtrágyázni. Erős, mélyre hatoló állományú repcét szeretnénk, amely képes a talaj vízkészletét kihasználni. A Repce KompleX-szel nem húzzuk meg a növényt sem ősszel, sem kora tavasszal, viszont segítjük a víz- és tápanyagfelvételt.

 

Kell-e mellé bórt adni?

A Vulcan Repce KompleX-ből – ha legalább 10 liter/ha dózist alkalmazunk – további bórt nem kell adni. Egyébként is, a bór egy nehéz elem a növénynek, és a korai növekedési fázisban csak kis mennyiséget igényel. Sokkal fontosabb, hogy kapjon ilyenkor (ősszel és tél végén) foszfort, káliumot, magnéziumot, és a növény elkerülje a tél végi stresszt. Így a virágzása később kezdődik, a növény és képes lesz az oldalhajtásokat is kinevelni.

 

repce
A tápanyag hiányos repce már a hideg kora tavaszi napokban virágzásnak indul. Tonnák mennek el ilyenkor!

 

Mit használjunk a Repce KompleX mellé?

A lombtrágyázást (is) lehetőleg tapadásfokozóval együtt végezzük! Erre a Vulcan Power az egyik legjobb termék. A Power hatóanyag-tartalma is jelentős, de olyan aminosavakat, vitaminokat és nyomelemeket is tartalmaz, amikre a növénynek nagy szüksége van. Javaslunk 10-20 liter/ha/alkalom mennyiséget a Vulcan Powerből, akár a repcére, de a kalászosokra is.

repce
A jól előkészített talajon, és komplex lombtrágyázás eredménye a 4 tonna/ha feletti repce, Pápateszéren,2021-ben!

 

Kénpótlás, vad- és rovarvédelem

A kénből többféle hatóanyagot tartalmazó terméket választhatunk. Nagyon hasznos a Vulcan Profi S80 – folyékony elemi kén –, amely többfunkciós termék. Jelentős ként tudunk vele pótolni, távol tarthatjuk a vadakat és lassíthatjuk a rovarok visszatelepülését. Ezért érdemes már ősszel kis-közepes mennyiségű (5-8 liter/ha) folyékony ként adni a repcéknek, akár az őszi rovarvédelemmel vagy a regulátorozásnál.

 

Termékleírás: www.vulcanagro.hu/vulcan-repce-komplex

Szakmai segítség: 06-70-905-5000

 

 

Akciós ajánlat: Vulcan Repce KompleX

Ár: 399 000.-Ft/IBC

Kedvezmény: 100 000.-Ft/IBC, amely Vital pH vagy Profi S80-ra váltható be!

 

Vulcan Agro Kft.