fbpx

Ha nem kért még 80 milliót a méhállományra, most tegye

Írta: Gönczi Krisztina - 2021 július 17.

Ha eddig nem merítette ki a rendelkezésre álló támogatási keretét, mától a hónap végéig kérheti a méhállomány megőrzését szolgáló kiegészítő átmeneti támogatást. A pénz a járvány káros gazdasági hatásait igyekszik tompítani.

 

mezpergetes
Gyenge volt az idei akác, jól jön a pluszpénz (forrás: Borostyán Méz blog)

 

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a méhállomány megőrzéséhez nyújtandó átmeneti támogatásról szóló 28/2020. (VI. 22.) AM rendelet alapján egyszeri, vissza nem térítendő, kiegészítő átmeneti támogatást igényelhet az, aki 2020-ban nem részesült támogatásban a vállalkozás részére rendelkezésre álló szabad átmeneti támogatás teljes keretösszegéig, ami 225.000 euró (a tavaly szeptember 30-i árfolyamon cc. 82 millió forint).

 

Ha még nem élt a támogatási lehetősséggel, vagy nem ekkora összeget kapott, akkor most kell hogy benyújtsa rá az igényt. Ez kizárólag elektronikus úton megy az Elektronikus kérelemkezelés→ Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások→ Válságkezelő Program -méhészek kiegészítő átmeneti támogatása menüponton keresztül. Kötelezően csatolandó melléklet nincs. A kérelemnek július 31. éjfélig be kell futnia!

 

Erre a határidőre is figyeljen: Méhészek, kezdjetek azonnal PC-t, méhanyát vásárolni.