fbpx

Pályázók, itt a VP-források felhasználási útmutatója

Írta: Gönczi Krisztina - 2021 május 08.

Erősen ajánljuk mindazoknak, akik az elkövetkező hónapokban pályázni kívánnak, hogy pályázatírójukkal tanulmányozzák át a Vidékfejlesztési Program (VP) kifizetéseivel kapcsolatos új tájékoztatót.

 

szarito epites
Zajlik a szárító építése

 

A dokumentum mindenre választ ad az elszámolható költségektől kezdve a piaci ár igazolásán át a különféle kifizetési típusokig. Megtalálhatók benne a beruházók kötelezettségei építések vagy eszközbeszerzések kapcsán, a teljesítés igazolásának módjai, és az is, hogy például egy beszállítói szerződésnek milyen elemeket kell tartalmaznia. A kincstári közlemény hasznos mellékleteket ad az önellenőrzéshez, a projekt során módosított tételek indoklásához, és különféle nyilatkozatmintákat is tartalmaz.

Lapunk júniusi számában a régóta várt terményszárító-tároló kiírás kapcsán kérdezünk pályázatírókat és kivitelezőket, mire készüljenek a beruházók idén, hogyan lehetne most ügyesebben megírni pályázatot és lebonyolítani a beruházást, mint a 2016. évi pályázati dömping idején. A kiírást legutóbb itt foglaltuk össze dióhéjban: Itt a szárítós, terménytárolós pályázat tervezete.